Miért ideális nyáron Horvátországba utazni? (x)

A nyári horvátországi látogatás lehetővé teszi, hogy felfedezze ezt a napfényben fürdőző, gyönyörű országot. Nézze meg, hogy Horvátországban a nyári hónapok miért igazi slágerek!

Ha a nyárra gondol, gondoljon Horvátországra! Az ezernyi sziget és több millió mosoly országa varázslatos a nyári palástjában. A legmelegebb évszak során bőségesen élvezheti a napfényt, ellátogathat a sok álombéli strand valamelyikére, nyári fesztiválokon vehet részt, szabadtéri koncerteket és előadásokat látogathat és még több időt szánhat a kalandokra. A nyár a turistaszezon csúcsa számos olyan népszerű városban, ahol a gazdag kultúra és a jó ételek lehetővé teszik, hogy a látogatók lássák és szó szerint megízleljék az élet örömeit. Készüljön fel a horvátországi álomnyaralásra!

Legmerészebb álmait is felülmúló strandok

Legyen szó olyan városi strandokról, mint a dubrovniki Banje, vagy Korčula és Lastovo eldugott strandjairól, Brela apró kavicsos tengerpartjáról, vagy a pihentető vis-szigeti strandokról, a pagi élettel teliekről, vagy a brači szörf strandokról, Horvátország lenyűgöző strandokat rejt a családbaráttól a nudista strandokon át az érintetlen természet gyöngyszemeiig.

Ezen tengerparti szakaszok némelyike a világ legszebbjeiként kerül említésre, mint például Brač sziget fehér kavicsos strandjai, vagy a baskai Vela plaža, illetve a Rab szigeti Lopar öböl strandja, a Rajska plaža.

Horvátország sokféle stranddal büszkélkedhet, melyek nagy része Kék Zászló minősítésű, mely garantálja a tenger, a biztonság és a szolgáltatások minőségét. Függetlenül attól, hogy kalandra vágyik-e a természet lágy ölén, vagy hajókázni szeretne eldugott strandok után kutatva, esetleg egy kis napozásra vágyik a családdal, itt az idő, hogy kiválassza a saját kis édenkertjét, hogy segítsen Önnek feltöltődni.

Zlatni rat, Horvátország legismertebb strandja egy természet alkotta csoda. Brač-sziget, a legnagyobb dalmát szigeten elhelyezkedő Bol település közelében van.

A sziget finom borokról, halakról, olajbogyóról és jellegzetes fehér – brači – kővéről híres. A helyiek közül sokan szívesen elmesélik, hogy a washingtoni Fehér Házat is az „ő“ kövük ékesíti. A kőtől is szebb az Adriába kinyújtott kar alakú, hosszú, kavicsos strand. A tökéletes szélnek és hullámoknak köszönhetően a strand a szörfösök és kite surfing kedvelőinek egyik kedvenc úticélja. A strand alakját és hosszát az apály és a dagály váltakozásai, a tengeri áramlatok és a szél határozzák meg. Az Aranyszarvon aranyló pillanatokat élhet meg!

Horvátországnak van még egy-két rejtett kincse – a „Horvátország rejtett gyémántja”, „az rejtett Édenkert”, és más hízelgő néven ismert helyszíneknek bizonyára ön is találnál megfelelő fantázianevet. A Vis-szigeti Stiniva strand az eldugott paradicsom tökéletes példája. A strand kizárólag hajón vagy a szárazföldön egy dombon át közelíthető meg, de elhiheti, hogy az erőfeszítés nem hiábavaló.

Ha gyönyörű, festői helyek, homokos és kavicsos strandok, természetes öblök és festői tájak után kutat, Krk-sziget az ideális választás az ön számára.

A baskai Vela plaža strandot az összes felsorolt jelző jellemzi, ezen felül a sportolni vágyók számára is megfelelő kínálattal bír.

Ha igazi „paradicsom dióhéjban” helyet keres, ne hagyja ki a Rab-szigeti Rajska plaža (Paradicsomi strand) fürdőhelyet, a családi kikapcsolódás tökéletes helyszínét.

Ha viszont valami teljesen szokatlan élményre vágyik – látogassa meg a Mljet-szigeti Saplunara strandot, melyen se szálloda, se vendéglő, mindössze néhány jellegzetes helyi ételeket kínáló, fenyőerdővel körülvett kis bódé. Robinzoni és egyben hedonista élmény!

Horvátország tehát valóban változatos tengeri fürdőhelyeket kínál! Engedje el magát, mártózzon meg a türkiz színű kristálytiszta vízben, vagy élvezze a helyi étteremben, jó társaságban felszolgált finomságokat. Találja meg magának a tökéletes helyet, élvezze a naplementét, az életet. Legyenek felejthetetlen élményei és emlékei!