Törd meg a rutint – így iktasd be a mindennapjaidba az énidőt

Betaláltak némi plusz melóval, miközben az otthoni tennivalókkal is kéne haladni, de a barátnők már rágják a füledet a következő csajos programmal? A hétköznapok forgatagában könnyű ilyen-olyan okból rajtamaradni azon a szóban forgó mókuskeréken, de közel sem biztos, hogy megéri az énidő rovására eleget tenni mindennek és mindenkinek. Ha kedvet kaptál egy kis minőségi kikapcsolódáshoz saját magaddal, akkor olvasd el a cikket és töltődj fel velünk együtt!

––– SZPONZORÁLT TARTALOM –––

Az elmúlt években egyre sűrűbben botlunk az énidő fogalmába, pedig a jelenség egyáltalán nem új keletű. Mindnyájunknak szüksége van arra, hogy a kötelezettségektől szabadulva eltöltsünk egy csepp időt magunkkal, így megőrizve mentális egészségünket. Ez a privát elfoglaltság hozzásegít, ahhoz hogy rendezd a gondolataidat, kikapcsolj és relaxálj, hogy utána frissen és üdén vágj neki a rád váró feladatoknak.

Természetesen akadnak kötelező feladatok (például a munka), de utána próbáljunk meg a kikapcsolódásra koncentrálni, mert

az élet azért van, hogy élvezzük a pillanatokat.

Nem kell nagy dologra gondolni: az is elég lehet, ha egy behűtött Kinley-vel kiülünk az erkélyre, és hagyjuk, hogy legördüljön rólunk a stressz. De mi minden segíthet még ebben?

Digitális detox

A XXI. században könnyen beleeshetünk a technológia csapdájába, pedig higgyétek el, érdemes száműzni a kütyüket! Szusszanásnyi szabadidő esetén, hajlamosak vagyunk reflexszerűen a karnyújtásnyira lévő okostelefonért nyúlni, hogy végiggörgessük a Facebook vagy Instagram feedünket. Ha szeretnél olvasgatni, inkább kapj elő egy magazint vagy egy novelláskötetet, biztosra vesszük, hogy mindkettőnek a lapozgatása többet adhat, mint egy 26. tükrös szelfi vagy cuki kiscicás videó lájkolása.

Mozgás

Nemcsak ülőmunkát végzőknél okozhat gondot a testmozgás hiánya. Próbáld ki, hogy milyen pozitív változásokat idézhetsz elő egy kevés mozgás beiktatásával! A szervezeted meg fogja hálálni, ha a napot némi nyújtással indítod – miközben a gyakorlatokat végzed, átgondolhatod az aznapi teendőket, így egyszerre ébred a test és a szellem. Ugyanilyen szuper ötlet levezetésnek egy koraesti séta, amikor rendet tudsz tenni a fejedben. A hét közben is meg kell találni azokat az élményteli pillanatokat, amik feltöltenek és új löketet adnak a következő naphoz.

Fotó: Unsplash

Meditálás

Válassz egy helyet, ahol nem zavarnak meg, egyedül lehetsz és egy rövid időre el tudsz csendesülni. Kezd azzal, hogy ellazítod a testedet és ürítsd ki az elmédet. Számold a be- és kilégzéseket, és érezd, ahogy lassan, de biztosan megnyugszol. Az sem gond, ha nem vagy otthon a meditáció világában, az interneten számtalan tippet vagy akár vezetett foglalkozást találhatsz. Ne ess kétségbe, ha elsőre nem megy, a rendszeres gyakorlással a belső béke megtalálása is egyre könnyebb lesz!

Wellness

Melyik nő tudna nemet mondani egy klassz spa-élményre? Ha nem szeretnél egy vagyont kifizetni, lakásodban is megteremtheted a kellő hangulatot. Egy forró habfürdő, egy energizáló arcmaszk, egy mennyei illatgyertya… igen, ez az otthoni nyugalom szigete!

Jéghideg felfrissülés

A nyári kánikula megérkezésével engedjétek meg, hogy a reggeli forró latte helyett a figyelmetekbe ajánljuk az E.T.-t. Természetesen nem az aranyos űrlényes kultfilmre gondolunk, hanem az eszpresszó tonikra. Az ital elkészítése nem egy nagy truváj: halmozz jeget egy pohárba, öntsd rá a szimpla vagy dupla presszót, kínáld egy Kinley tonikkal és koronázd egy szelet lime-mal és/vagy pár mentalevéllel. Az íze mennyei, ráadásul nemcsak felpörget, de egyszerre le is hűt.

Fotó: Unsplash

Nézz valamit!

Téged is eláraszt a rengeteg sorozat a kedvenc streaming szolgáltatód oldalán? Izgalmas filmek végeláthatatlan listája várja, hogy végre rávedd magad és megnézz egyet? Kevés kikapcsolóbb dolog létezik egy jó videónál, főleg ha megfejeled forró vajas pattogatott kukoricával és egy hideg Kinley gyömbér kíséretében. Ne halogasd tovább, rendezz magadnak egy jó kis mozis estét!

Kiemelt kép: Unsplash