4 tökéletes relaxációs tipp extrovertáltaknak

Az élet nem csak folytonos munka és kötelesség, hanem a pillanatok igazi megélése, ami feltölt és kikapcsol. Az extrovertáltaknak azt hinnénk, hogy könnyebb dolguk van a feltöltődésre – és ez valamennyire így is van, hiszen imádják a társaságot –, de tippjeinkkel sikerül minden hétköznapból kihozni a legtöbbet.

––– SZPONZORÁLT TARTALOM –––

A relaxációra nincs egy egyetemes recept, ami mindenkinek egyformán beválik. Van, aki a szabadidejét szívesebben tölti el az otthon biztonságában és kényelemében. Számukra a tökéletes kikapcsolódás a négy fal között is megvalósulhat, elég hozzá egy filmmel vagy könyvvel bekuckózniuk.

Másoknál pedig szóba sem jöhet az otthon ülés, amivel meglehetősen könnyű azonosulni a koronavírus okozta sorozatos karanténok árnyékában.

Az extrovertált emberek szívesebben mozdulnak ki, hogy aktív pihenéssel mondjanak búcsút a hétköznapok során felgyülemlett stressznek,

és a munka után, a hétköznapokban is megtalálják azokat a pillanatokat, amik feltöltik.

Sportos csajoknak

Sokszor beleestél abba az élethelyzetbe, hogy az egyedül végzett konditermes erősítés rövid időn belül egysíkúvá, unalmassá válik? Nem akarod, hogy a tökéletes beach body lássa kárát a monotonitásnak? Kösd össze a kellemest a hasznossal és iratkozz be valamilyen csoportos edzésre, amit akár a munka után (vagy előtt) is örömmel végzel!

Fotó: Unsplash

A közös tréninggel nemcsak a testedet, de ugyanúgy a társasági életedet is felpezsdítheted. A lehetőségek száma végtelen, így biztosan megtalálod a személyiségedhez leginkább passzoló sportolási alternatívát, legyen az egy klasszikus aerobic vagy spinning óra, egy kifinomultabb táncóra, egy nyugis jógaóra vagy akár egy keményebb küzdősport kelti fel az érdeklődésedet. Mindezek után pedig nincs is jobb, mint kiülni egy teraszra, és elszürcsölni egy jéghideg Kinley gyömbért.

Kreatív csodabogaraknak

Ha nem vagy az az ugrabugrálós fajta, viszont a benned tomboló alkotó energiáidat szívesen szabadjára engednéd? Ha az otthoni DIY-ból pont a közösségi életérzés hiányzik, válassz magadnak egy izgalmas szakkört, ahol másoknak is megmutathatod mire vagy képes. Böngéssz a legkülönbözőbb kézműves foglalkozások között, legyen az festés, rajzolás, agyagozás, varrás vagy horgolás és találd meg azt, ami a leginkább hozzád illik. Sőt, ha van némi gasztronómiai érdeklődésed, akkor érdemes lehet gasztronómiai tanfolyamok között is szétnézni.

Buliőrülteknek

Alig várjátok a csajokkal a hétvégét, hogy végre valahára kitomboljátok magatokat? A megszokott szombat esti kocsmázásnak nyáron szuper alternatívája lehet egy jófajta kerti parti, ahol kicsacsoghatjátok magatokat. A tökéletes barátnős összejövetelt koronázzátok meg a leghűsítőbb nyári koktélokkal – nálunk ezeken a banzájokon óriási kedvenc a gin Kinley tonikkal, a variációk száma pedig végtelen: a nyári kánikulában leginkább a citrusos változatok csúsznak, de érdemes kipróbálni az uborkával megbolondított változatot is.

Ha alkoholmentes itallal is szeretnétek készülni a vendégek számára, dobjatok össze egy frissítő grapefruitos, bazsalikomos mocktailt

: zúzzátok össze a gyümölcsöt egy kancsóban, utána mehet bele a bazsalikom és a jég, majd az egészet húzzátok fel gyöngyöző gyömbérrel.

Fotó: Unsplash

Szociálisan érzékenyeknek

A szabadidődet szívesen töltenéd el úgy, hogy az a környezeted hasznára is váljon? Ebben az esetben érdemes fontolóra venned az önkénteskedést, amit a legkülönbözőbb civil szervezetek kötelékében próbálhatsz ki. Kezdésnek érdemes lehet egy közösségi szemétszedéshez vagy növényültetéshez csatlakozni. A későbbieknek a döntés rajtad áll, hogy milyen ügyet szeretnél támogatni, ha érzed az erőt magadban, a legtöbb menhelyen tárt karokkal fogadják azokat a segítőket, akikben dolgozik a tettvágy.

Kiemelt kép: Unsplash