Ezzel a gyeptrágyával végre nemcsak a szomszéd fűje zöldebb – és a kerti munka is kevesebb! (x)

A nitrogénbomlást gátló adalékokkal készülő új generációs műtrágyákat nem véletlenül kedvelik a gazdák: kevesebb munkával is képesek megadni növényeiknek az optimális gondoskodást.

A szabályozott „tápoldatozásnak” ez a kényelme az olyan újdonságokkal, mint a Lovogreen gyepműtrágyák, mára a díszkertek tulajdonosainak, sportpályák, parkok fenntartóinak is elérhető. A Szombathely vidékén élő Nagy Attila azoknak a kerttulajdonosoknak a táborába tartozik, aki szerint a technológia pázsiton is hibátlanul vizsgázik. 1500 négyzetméteres portájukon ugyanis a Lovogreen termékekkel nemcsak a fű zöldebb, de a feladat is kevesebb. A tapasztalatokról kérdeztünk. 

A Lovogreen gyeptrágyával kevesebb munkával is makulátlan a pázsit

Nagy Attila Szombathely vidékén foglalkozik mezőgazdasági növénytermesztéssel. A mezőgazdasági gépésztechnikus végzettségű agrárszakember a családi gazdaságban megalapozott tudást ma már saját vállalkozásában kamatoztatja. No meg ott, ahol csak teheti, hiszen saját bevallása szerint a növényápolási tudás olyan érték, ami bárhol az ember hasznára lehet. Ez alól saját udvaruk pázsitja sem kivétel.

„Az IKR Agrár műtrágyái közül már több éve sikeresen dolgozok menetszám-csökkentő Ensin műtrágyával, ahol a növényi fejlődéshez nélkülözhetetlen nitrogént gátlóanyagokkal teszik lassabban, állandó mennyiségben felvehetővé a növényeknek. A hosszan tartó hatásnak köszönhetően ugyanolyan szépek, egészségesek a növények kevesebb munkával is. Amikor láttam, hogy a pázsit ápolásához az IKR Agrár kínálatában célzott tápelem-összetétellel érhető el ilyen granulált szilárd műtrágya, tudtam, hogy végre a kerti gyepünk is egyszerűbben lehet dús zöld. A Lovogreen-t azóta próbáltam tavaszra és őszre kitalált formában is, mindkettővel teljesen elégedett vagyok. Az őszi gyepápoláshoz ideális LOVOGREEN NPK 10-5-20 + 4 MgO-ban megvan az a foszfor- és káliummennyiség, amivel a téli fagyokat jobban viseli a gyökérzet, jobban ellenáll a levélzet a jeges szeleknek, eső okozta gombaproblémáknak. A tavaszi gyepápoláshoz kínált LOVOGREEN NPK 20-5-8 + 2 MgO-ban pedig ott a növekedéshez nélkülözhetetlen extra nitrogén. A benne található magnézium-oxid a zöldítést segíti, ott sincs hiba, smaragdzöld vele a pázsit.”

Felhasználói javaslat: 

az egyenletes gyepszőnyeghez használjunk többször kevesebbet a Lovogreen-ből!

A Lovogreen gyeptrágyákban a hosszú, állandó tápelem-pótlásról a karbamid-formaldehiddel szabályozott karbamid-nitrogén tartalom gondoskodik. Ez az olyan pázsitfűféléket, mint amik Nagy Attiláéknál is megtalálhatóak (angol perje, vörös csenkesz), 2-3 hónapon át képes táplálni. Ráadásul a hagyományos, ammónium-nitrogént tartalmazó kommersz műtrágyatermékekkel ellentétben a Lovogreen-nel az adagolás sem problémás, utóbbi ugyanis nem égeti ki a pázsitot nagyobb mennyiség esetén sem. Nagy Attila akinek az ideje épp olyan fontos, mint a tömött gyepszőnyeg 1-3 kijuttatásból inkább a hármat választja a Lovogreen-nel: „A kevesebb, de gyakoribb táplálással nemcsak meglódul a pázsit növekedése, de folyamatosan egyenletesen nyírható marad, ami a szép kert titka. Érdemes kerttulajdonosoknak a kijuttatáshoz beszerezniük egy szórókocsit is, kézzel ugyanis sosem lesz teljesen egyenletes a szóráskép. Én négyzetméterenként megközelítőleg 50 grammot szórok ki a Lovogreen-ből, ez 75 kg egy körben, bevált, bárkinek jó szívvel ajánlom.”

Az IKR Agrár által forgalmazott LOVOGREEN gyepműtrágya 2 kiszerelésben érhető el (5 kg és 10 kg):

A speciális tápelem-kiegészítésekkel készülő termékek egyformán alkalmasak közepesen-erősen igénybe vett gyepterületek ápolásához családi házak udvarán, sport- vagy golfpályákon, ahogy közparkokban is. További termékleírás, biztonságos online vásárlás a honlapon: www.ikragrar.hu

Vásárold meg 2022. június 30-ig, és Tiéd lehet egy Husqvarna fűnyíró!*

*Promóció szabályzat