Milyen szállást válasszunk, ha pici babával indulunk üdülni?

Megmutatjuk, mire érdemes figyelni, ha család-és bababarát szállást keresünk!

—————–SZPONZORÁLT TARTALOM——————

Számos tényező befolyásolja a megfelelő bababarát szállás megtalálását, így az első közös nyaralás rengeteg kérdést vet fel a szülőkben: mit vigyünk magunkkal, mit fog enni a gyerek, biztonságos-e a környezet, hol és hogyan fog aludni a család legfiatalabb tagja? Ismerős, ugye? Nem árulunk zsákbamacskát, babával nyaralni jóval körülményesebb, és tény, hogy a kettesben történő utazás kevesebb szervezést igényel, de fontos megjegyezni: a megfelelő hely kiválasztásával kisgyerekes szülőként sem kell lemondanunk a pihenésről és az új élményekről.

Hagyjuk magunk mögött a szürke hétköznapokat!

Első lépésként érdemes körültekintőnek lenni a szervezést illetően, hiszen nagy különbségek vannak az egyes szálláshelyek szolgáltatásai között, és nem feltétlenül alkalmas minden úti cél az apró utazók számára – és ha a kicsik kényelmetlenül érzik magukat, a szülők részéről sem telik felhőtlenül a szabadság. A legjobb tehát az, ha olyan szállást választunk, ami a jól megszokott otthoni kényelmet és biztonságot idézi – jó néhány extra élménnyel kiegészülve. Sok családbarát szállás kimerül a gyerekágyakban és a kicsik számára fenntartott úszómedencékben, ám ennél jóval többre van szükség ahhoz, hogy a család minden tagja számára stresszmentes élmény legyen a nyaralás. Ha a csecsemők számára adott a szükséges nyugalom, az a szülők számára is igazi kikapcsolódás lehet – hiszen a bababarát szálloda keresésekor a kényelem és biztonság mellett a kikapcsolódás és feltöltődés legalább ugyanennyire fontos szempont a felnőttek részéről is.

A szükséges kiegészítők

Nagycsaládos nyaralások előtt nagy terhet levehet a szülők válláról, ha nem kell az egész autót telepakolniuk babaholmikkal. Ha a szobák rendelkeznek a szükséges kiegészítőkkel – például babakocsival, etetőszékkel, bébiőrrel, éjjeli fénnyel és leesésgátlóval –, akkor egészen biztos, hogy nyert ügyünk van! A bababarát szoba nem egyenlő a pótággyal. A legjobb választás egy olyan családi lakosztály, ami pontosan olyan, mintha otthon lennénk: a szülők hálószobája egy meghitt kuckó, a legkisebbek a szülők mellett kényelmes kiságyakban pihenhetnek, a testvérrel érkezők pedig a családi lakosztályok hangulatos gyerekszobáiban gyűjthetnek erőt az újabb élményekhez. A tágas, jól felszerelt és biztonságos fürdőszobában pedig az egész család kényelmesen készülődhet. Nagy segítség, ha a szoba konyhasarkában akár a bébiétel is kényelmesen megmelegíthető.

Gyerekbarát étterem és bababarát gasztro-kínálat

A legjobb az, ha a bababarát éttermekben az etetőszék, ülésmagasító, előke és kiskanál nem extra, hanem teljesen természetes része a szolgáltatásnak, ahogy az is, hogy a kicsiknek saját büféasztala is lehet. 

Érdemes tehát olyan szállást választani, ahol az éttermekben gyerek-és bababarát kiegészítőket is igénybe vehetünk. A bababarát Kolping Hotelben vacsoránál az üveges bébiételek és pépek mellett helyben készült, ellenőrzött gazdálkodásból származó, friss bio zöldségekből és szezonális gyümölcsökből készített babapüréket is választhatunk.

Vízhez-szoktatás és élményfürdő kicsiknek (és persze nagyoknak is)

Az élményfürdő a közös családi együttlétek egyik leggyakoribb és legkedveltebb színtere. Praktikus, ha a családnak öltözködés közben sem kell különválni egymástól, és beépített babafürdető kád vagy baba-sarok is segíti a kényelmes készülődést.  A Kolping Hotel bababarát élményfürdőjében a vízhez-szoktatásra is van lehetőség, programjaikra már 3 hónapos kortól várják a kicsiket. A szakképzett babaúszó oktatók több korcsoportban, hetente többször is várják a legkisebbeket, az idősebb gyerekek pedig az úszásórákon nem csak a kar- és lábtempókat ismerhetik meg, de játékos módszerekkel a víztől való félelmet is leküzdhetik. A babaúszás után a fedett babamedencében is lepihenhetünk, ahol a teknős, delfin és vízköpő kígyó csábítja kalandra a kicsiket, a nagy élménymedencében pedig az egész család megmártózhat. Az árnyékos szabadtéri babapancsoló az első vízi csúszdás élmények színtere, a sópihenő és családi szauna pedig a legkisebbekkel is tökéletes levezető program lehet.

Biztonságos játszótér kívül-belül 

A családos üdülőkre prioritásként tekintő szállásokon minden bizonnyal találunk biztonságos, külön a babák és nagyobb gyerekek számára kialakított játszószobákat és játszótereket. A Kolping Hotelben bébi hinta, óriás építőkockák, labdafürdő, csúszda és számtalan játék megtalálható a hotelben, amivel hamar elrepül a két alvás közötti pár óra. 

Csendes wellness és zsivajmentes övezet – anya és apa legyen egy kicsit kettesben is!

A legjobb, ha nem kell azon stresszelned, hogy megtaláld a legmegfelelőbb szórakoztató tevékenységet a legkisebbek számára, kiváltképp akkor, ha szeretnél egy kis időt kettesben is eltölteni a pároddal. A Kolping Hotel Bobóországában ez is lehetséges, hiszen az 1-3 éves kicsiket nyugodt szívvel bízhatjuk a hotel szakképzett óvónőire, hogy a jól megérdemelt finom pezsgő vagy bor elszürcsölgetése a lehető legromantikusabb hangulatban teljen.

Kiemelt kép: Getty Images