Eljött az esküvők időszaka, május végétől szeptember végéig folyamatosak a meghitt ünnepségek. Magyarországon sokan inkább a „borítékra” hagyatkoznak, a nászajándék-ipar nem olyan számottevő, mint tőlünk nyugatra, ahol kész listákkal, kész itinerekkel készülnek a párok – mondván, azt majd arra költheti az ifjú pár, amire csak szeretné.

Hivatalos felmérések nincsenek erről a kényes témáról, de rendszerint az általános költségekbe beépül a menyasszonytáncból, ajándékozásból befolyt összeg, gyakran elvész a személyes kapcsolódás, a régi hagyományos emlegetés, hogy bizony ezt a praktikus, szép tárgyat még nászajándékba kaptuk egy régi baráttól, ismerőstől.

Ezen változtatna most, és ajánl pár kedvencet a Home of Solinfo! Ezek által a tárgyak által egy kezdődő, közös háztartás és egy már meglévő élettér egyaránt karakteresebbé válhat. Éljen az ifjú pár!

  • Gyertyafényes vacsorákhoz: Fritz Hansen sárgaréz gyertyatartó

A közös vacsorák sok párnál nem csak az étterembe járást jelentik, gyakran együtt főznek, vagy egymás kedvenc fogását készítik, netán baráti összejöveteleket hoznak össze. Egy kortárs étkezőbe-nappaliba nehéz megtalálni az ideális gyertyatartót, manapság eleve hajlamosak vagyunk inkább mécsesekre, tömbgyertyákra hagyatkozni. A Fritz Hansen sárgaréz darabjába klasszikus szálgyertyák illeszkednek. Egyszerre kerek, íves és szögletes – az ebédlőasztal éke lehet.

  • Örök fényárban: &Tradition flowerpot lámpa

Minden lakásban szükség van „statement” darabokra, amik meghatároznak egy teret, amikhez aztán megválasztjuk a többi tárgyat, amikre minden vendég emlékszik majd. Nászajándékba különösen stílusos egy olyen szépség, mint az &Tradition Flowerpot lámpája, melyet a dán tervezőzseni, Verner Panton hívott életre 1969-ben. A fantasztikus dimmerelhető lámpának minden dizájnérzékeny pár örülne!

  • Csak hagyományosan: Broste Copenhagen: Hune étkészlet

Kifejezetten menő ajándék lehet egy masszív, örökre szóló acél étkészlet, aminek fogása mellett egész ergonómiája szuper, és öröm vele az étkezés. Sok-sok közös reggeli, ebéd és vacsora vár a párra, így elkél hozzá egy különleges étkészlet, ráadásul a Broste Copenhagen szettje egy elegáns fekete díszdobozban érkezik, ami bármilyen esemény fényét magasabbra emeli.

  • Szerelmes madárkák: Vitra Eames House madár

Charles és Ray Eames a svájci Vitra egyik fontos tervezői házaspárja volt. Még életükben ikonná vált a dekorációs célokra szánt madárka: sokszor fotózták őket a kedves tárggyal, illetve óriásplakátokra is felkerült a fekete énekesmadár. Egy közös Appalache-hegységi utazás során látták meg a kedves madárkát, akiből aztán a Vitra egyik legismertebb dizájnelemévé vált – azóta pedig a szerelmet és az esztétikát egyszerre jelképezi. Feketében és diószínben kapható a Home of Solinfóban. 

  • Családi reggelik: Broste Copenhagen Grød reggeliző szett

Nem célzás, sokkal inkább kedves gesztus, ha egy négyszemélyes, letisztult, a szemnek és a kéznek egyaránt kedves bögre-tál-kistányér szettel lepjük meg a párt. Időtálló, örök darabok a Broste Copenhagen és dán Grød étterem kooperációjából született reggeliző tálak és bögrék. Ágyba szervírozva, az ebédlőasztalra kipakolva, minden típusú lakásban és konyhában jól mutatnak ezek a formák, a homokszín pedig sosem megy ki a divatból.

  • Virágos hétköznapok: Menu Aer váza

Minden lakást otthonosabbá, szebbé, szerethetőbbé tesz a vágott virág, vagy a gondosan tervezett szárított virágkompozíció a téli időszakban. Ehhez szükség van legalább egy szép vázára, ami tökéletesen illeszkedik a környezetbe, valamint az azt teljessé tevő virágokra. A Menu szájjal fújt üvegvázáját a füstön, vagy ködön áthaladó levegő spirális mozgása ihlette. Benne mindig jól mutat majd a meglepetésként érkező virág.