A színész egyik legismertebb szerepét a Nagymenők című filmben alakította.

67 éves korában meghalt Ray Liotta színész – írja a Deadline filmes magazin. Liotta, aki leginkább Martin Scorsese 1990-es Nagymenők című bűnügyi klasszikusának főszerepéről volt ismert, álmában hunyt el a Dominikai Köztársaságban a Veszélyes vizek című új film forgatása közben a lap értesülései szerint.

Bár Oscar díjat nem kapott, csodálatos életutat tudhatott magáénak, és folyton forgatott. Legutóbbi emlékezetes alakítását a 2019-es Házassági történet című filmben nyújtotta, amelyben Adam Driver és Scarlett Johansson voltak szereplőtársai.

Ray Liotta 1954. december 18-án született Newarkban, Alfred és Mary Liotta fogadták örökbe, 1978-ban végzett a Miami Egyetemen, ahol színészetet tanult. Első filmje az Another World volt, amiben 1978-1981 között szerepelt. 1988-ban a Dominick és Eugene című kisfilmben is szerepelt. Egy évvel később a Baseball álmok című film meghozta számára a sikert. Amikor meghallotta, hogy Martin Scorsese színészeket válogat a Nagymenők című filmhez, ő keményen lobbizott Henry Hill szerepére. A film hatalmas sikert és népszerűséget hozott neki, és lehetővé tette számára a jövőbeli filmekben való szereplést (A 99-es paragrafus, 1992; Felejthetetlen, 1996).

1997-2004 között Michelle Grace volt a felesége, akivel egy közös lányuk született, a most 23 éves Karsen, aki apja példáját követve színész lett. Liotta 2020 karácsonyakor jegyezte el a 46 éves Jacy Nittolot, akivel – néhány nappal a halála előtt nyilvánosságra került fotók tanúsága szerint – boldogan készültek az esküvőjükre, és kéz a kézben sétáltak.

Kiemelt kép: Getty Images