Az aztékok keserű itala volt ez a népszerű édesség

A csokoládé története kevésbé nyúlik régre vissza, azonban annál érdekfeszítőbb. Közép- és Dél-Amerikában már jóval az európai hódítok érkezése előtt fogyasztották italként a kakaóbabot más fűszerekkel összekeverve. Amikor a spanyolok megérkeztek az azték birodalomba, az őslakosok megkínálták őket ezzel az itallal, amiről maga Cortés számol be. Később, már a 17. században Spanyolországból kezd el terjedni: […]

A csokoládé története kevésbé nyúlik régre vissza, azonban annál érdekfeszítőbb. Közép- és Dél-Amerikában már jóval az európai hódítok érkezése előtt fogyasztották italként a kakaóbabot más fűszerekkel összekeverve. Amikor a spanyolok megérkeztek az azték birodalomba, az őslakosok megkínálták őket ezzel az itallal, amiről maga Cortés számol be.

Később, már a 17. században Spanyolországból kezd el terjedni: először Franciaországba vitet királynéjának az uralkodó, majd később az angol nemesség körében válik népszerűvé, ekkor még mindig ital formájában. Szilárd állagú csokoládét itt készítenek először, az 1700-as évek elején. Közel kétszáz év múlva pedig egy berni csokoládégyárban vezetnek be új eljárásokat, amelyek a mai napig használatosak az ágazatban.

A csokoládé töretlen népszerűségét a széleskörű ízkombinációk, érdekesebbnél érdekesebb formák és állagok adják: gyakorlatilag több százéves múltjával is képes folyamatosan újat mutatni. Ugyanakkor ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a magas kakaótartalmú étcsokoládénak pozitív élettani hatásai is vannak. Csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, támogatja az kognitív funkciókat és bizonyítottan javít a rossz kedélyállapoton.

Szavazz te is kedvenc termékedre a Nők Lapja Food Awardson, és nyerd meg a 15 darab, egyenként 40 élelmiszer termékből álló értékes ajándékcsomag egyikét!

 

Update Food Kókuszos szeletek belga tejcsokoládéba mártva, édesítőszerekkel – 2*30 g (60 g)

Kókuszimádók figyelem! Kókuszos szeletünk hozzáadott cukortól mentes, és természetes édesítőszerekkel édesített, mint az eritrit és sztevia. A kókuszos töltelék belga tejcsokoládéba mártott. Ha édességre vágysz, de figyelsz az életmódodra, válaszd ezt a csokoládét! A csomagolás két szeletet rejt magában.

 

 

 

LINDT EXCELLENCE Étcsokoládé karamell darabokkal és tengeri sóval, 100g

A Lindt EXCELLENCE magas kakaótartalmú csokoládék izgalmas palettájának legújabb tagja, amelyben a kakaó gazdag és kiegyensúlyozott aromája mellett a finom karamell és a tengeri só kristályok mesés összhangban találkoznak.

 

 

 

LINDT LINDOR Tejcsokoládé (Fleur de Sel) Sókristályokkal És Lágyan Olvadó Karamellás Töltelékkel, 200g

Az ellenállhatatlanul lágy LINDOR pralinék új tagja a sós karamellás LINDOR, amely a lágyan olvadó tejcsokoládé, a selymes karamell és a tengeri só kristályok mesés kombinációjának köszönhetően egy igazi ínyenc különlegesség a csokoládé igaz szerelmeseinek.

 

 

 

Belgian Seashells tengergyümölcse desszert 250g

A Belgian egy világszerte jól ismert prémium csokoládémárka. A jól ismert és méltán kedvelt tengergyümölcse formájú csokoládé világszerte népszerű. A kagylók, csigák és csikóhalak tölteléke gondosan válogatott mogyoróból készül, amelyet a legfinomabb belga csokoládéval vonnak be.

 

 

Belgian Trüffel sós karamelles 200g 

Igazán különleges karamelles desszert csipetnyi tengeri sóval hintve, finom kakaóporban meghempergetve – maga a mennyország! A tökéletes kombináció az intenzívebb ízek kedvelőinek, amelyben a kevéske sónak köszönhetően a karamell újabb fokozatra kapcsol, és kellemesen mély ízt kap. A végeredmény egy szájban lágyan olvadó ellenállhatatlan praliné. Nem lesz egyszerű abbahagyni. Aromavédő aranyfóliás csomagolásban, díszdobozban.

 

 

merci Finest Selection 250g – tej- és étcsokoládé válogatás

A merci Fintest Selection praliné a legfinomabb válogatott összetevőkből készül és nyolcféle változatos ízei közül mindenki megtalálja a kedvencét. 1965-ben Németországból indult hódító útjára, és gyorsan belopta magát az emberek szívébe. A merci azóta is az az ajándék, mellyel szavak nélkül fejezhetjük ki őszinte köszönetünket.   merci, hogy vagy nekem!

 

 

 

Toffifee 125g 

Egyedi forma gazdag tartalommal. Praliné különlegesség – ropogós mogyoró lágy karamellben, finom nugátkrémmel, a tetején egy csöppnyi étcsokoládéval.  Leld kedved benne! Toffifee

 

 

Knoppers NutBar csokoládészelet 40g

Ostya, finom tejkrém, mogyorókrém, karamell, pirított mogyoró, mindez csokoládéval bevonva – így teljes Knoppers Nutbar ellenállhatatlan íze.  Egy falat lazaság.

 

ALDI – CHOCEUR Egészmogyorós tejcsokoládé 

Az ALDI saját márkás CHOCEUR csokoládéinak széles kínálatában az egészmogyorós tejcsokoládé is megtalálható. A kiváló minőségű alapanyagokból készülő tejcsokoládé-táblák ízélményét a hámozott egész mogyoró teszi teljessé. A ropogós mogyoróval egyenletesen megszórt tábla matt felülete alatt jól látszanak a benne rejlő mogyorószemek.

 

 

ALDI – MOSER ROTH Praliné (tejcsokoládé)

A kizárólag az ALDI-ban kapható MOSER ROTH csokoládék széles választékában kitüntetett helyet foglalnak el a pralinék, amelyek fenntartható forrásból származó kakaó hozzáadásával készülnek. A MOSER ROTH trüffelek között mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelő finomságot, hiszen a tej- és étcsokoládés változat mellett narancskrémmel töltött pralinégolyó is kapható.

 

Ide kattintva szavazhatsz kedvenc termékedre!