Beltartalmuk lényegesen különbözik.

Ezt a két tejterméket már a legelső emberi civilizációk is ismerték: olyannyira, hogy legendák szerint a kefirt maga Mohamed próféta ajándékozta a Kaukázus lakóinak. Az ízük hasonlóan jellegzetes, mégis akár csukott szemmel is meg tudjuk különböztetni őket egymástól. Alapjuk általában tehéntej, de csak úgy, mint mondjuk a sajtot, kecske-, juh- vagy másféle tejből is előállíthatjuk. Az emésztőrendszerre gyakorolt jótékony hatásaik mellett az ízélmény miatt fogyasztjuk mindkettőt, azonban kevesen tudjuk, hogy valójában mi a különbség közöttük.

Bár lényegében ugyanúgy a tej erjesztésének, azaz fermentálásának az eredményei, nem is gondolnánk, hogy mennyi mindenben tér el egymástól a joghurt és a kefir. Míg előbbi kétféle baktériumot tartalmaz, a kefir tíznél is többet. Ezáltal élettani hatásaik is valamilyen szinten különböznek, de fontos megjegyeznünk, hogy mindkettő fogyasztása rendkívül kedvező akár a laktózérzékenyek számára is, hiszen nagyon alacsony a tejcukor tartalmuk.

A joghurtban lévő baktériumok gyulladáscsökkentőek, a bél nyálkahártyáját támogatják, azonban nem maradnak meg ott, csak áthaladnak a szervezeten. A kefirben található élőflórák ezzel szemben segítik egyensúlyba hozni az emésztőrendszerünket. Akárhogyan is döntünk, egyik tejtermékkel sem tudunk mellé lőni, hiszen mindkettő ízletes és pozitívan hat a szervezetünkre.

Szavazz te is kedvenc termékedre a Nők Lapja Food Awardson, és nyerd meg a 15 darab, egyenként 40 élelmiszer termékből álló értékes ajándékcsomag egyikét!

Martontej E-mentes, élőflórás habart joghurt 200gr 

E-mentes joghurtjaink, egyedi habart technológiával készülnek GMO mentes, saját gazdaságunkban megtermelt, kíváló beltartalmú, frissen fejt tejből. Habart joghurtjaink a szokásosnál magasabb, 7%-os tejzsír tartalommal készülnek, mely selymessé, izletessebbé   teszi termékünket. Az E és tartósítószermentes gyümölcs darabos lekvárra engedjük rá habarást követően a joghurtréteget mely a speciális lenmagtakarmányozásnak köszönhetően egyedi ízvilágot add joghurtjainknak.

 

Martontej élőflórás poharas kefir 175gr

Kefirjeink a régi idők ízét hozza vissza. Mindenféle hozzáadott adalék és tartósítószer nélkül, csak oltóanyagot használva készitjük el. A felhasznált GMO mentes tejet saját gazdaságunkban állítjuk elő, speciális lenmagtakarmányozás mellett. A lenmagtartalom garancia a magas beltartalomra, a GMO mentes gyártástechnológia pedig a termék tisztaságára. A megújult papírpalástos pohár méltón tükrözi a termék értékét, feltüntetve annak kiváló beltartalmát.

 

Nádudvari élőflórás natúr joghurt 

A Nádudvari élőflórás natúr joghurt a vidék ízét, zamatát idézi. A gyártáshoz felhasznált tej nagy része saját telephelyeinkről, a Hortobágy környékéről érkezik. A finom krémes íz még önmagában is kellemes, kevés gyümölccsel, magvakkal megszórva önálló fogásként kiváló tízórai vagy uzsonna. Tökéletes saláták, szószok készítéséhez, néhány fő fogás elengedhetetlen alkotórésze, de kiváló desszertek is készíthetők belőle.

 

 

Nádudvari krémjoghurt
A Nádudvari krémjoghurt nem csak egészségünkre lehet jótékony hatással, de rendkívül finom is. Hozzáadott cukor nélkül is krémesen édeskés, nem véletlenül választotta Fodor Sándor mestercukrász a Napraforgó fantázianevű tortájához alapanyagként, így a 2021. évi Magyarország Tortája Nádudvari krémjoghurttal készült. Ne aggódjunk, nem kell mesterszakácsnak lennünk, hogy igazán finom süteményeket vagy fogásokat varázsoljunk az asztalra. Kiváló salátákhoz, szószokhoz, kedvenc desszertjeinkhez.

 

Nádudvari zsírszegény natúr joghurt

A Nádudvari joghurtok igazi krémes élvezetet nyújtanak mindenkor. Ez vonatkozik a zsírszegény élőflórás joghurtunkra is, mely a vidék ízét, zamatát idézi, a kellemesen savanykás, krémes ízvilágával. Aki szeretné egészségét megőrizni, vigyáz alakjára, egészségtudatos életet él, azok számára nélkülözhetetlen. A Nádudvari Zsírszegény Élőflórás joghurt kelléke egy könnyű salátának, vagy gyümölcsdarabokkal és magokkal megszórva kiváló napindító lehet.

 

Ide kattintva szavazhatsz kedvenc termékedre!