Máshol a világon nem készítik így.

Nem igazán lehet megmondani, pontosan mióta készítenek az emberek túrót, de mivel szorosan összefügg a sajtgyártással, a kettő nagyjából egy korszakra datálható. Magyarországi feljegyzések már a Török Hódoltság idejéről is említést tesznek a túróról, amit adó formájában szedtek be – tehát már akkor is értékes élelmiszernek tartották. Nem csupán magas fehérjetartalma miatt ajánlott fogyasztani, de kalciumban és foszforban is bővelkedik.

A világ számos táján ismerik az eljárást, amivel túróféleségeket lehet készíteni. A legnépszerűbb alapanyag hozzá a tehéntej, azonban a kecske- vagy juhtejből készült túró is van annyira kiváló, mint a tehéntejből előállított. Olyannyira, hogy a juhtúró a tápértéke megközelítőleg kétszerese a tehéntúróénak. A Közel-Keleten nem ritka viszont teve- vagy szamártejből készült túró sem.

Szoktuk mondani, hogy a magyar túrónak nincsen párja; és ez nem egy légből kapott kifejezés. Csakis mi készítjük sovány tejből, tejfehérje vagy íróból készült túró hozzáadása nélkül. Továbbá abból is látszik, mennyire fontos és értékes élelmiszer, hogy a gasztronómia széleskörűen felhasználja sütéshez, főzéshez, akár édesen vagy sósan.

Szavazz te is kedvenc termékedre a Nők Lapja Food Awardson, és nyerd meg a 15 darab, egyenként 40 élelmiszer termékből álló értékes ajándékcsomag egyikét!

 

 

Reál félzsírós túró, 450gr

A Reál félzsíros tehéntúró legalább 25% zsírtartalommal Magyar Termék védjeggyel rendelkezik, ami garantálja, hogy 100%-ban magyar alapanyagból, Magyarországon készült termék.  A Reál 20%-os 330 grammos tejföl mellett ugyancsak az elsők között érdemelte ki a Kiváló Minőségű Élelmiszer díj arany fokozatát, igazolva ezzel annak kiemelkedő minőségét.

 

SPAR HAZAI.SZERETEM túró

A magyar konyha egyik legsokoldalúbban felhasználható alapanyaga a túró. Szinte bármi készíthető belőle: nagyszerű alapja sütiknek, sós és édes tésztáknak, felfújtaknak, krémeknek, köreteknek. Érdemes a legjobbat megtalálni, s reflexszerűen nyúlni érte bevásárláskor. Legyen ez a jól bevált magyar termék, a SPAR HAZAI.SZERETEM túró!

 

Penny Market – Sissy félzsíros rögös túró 500g 

A magyar rögös túrót szuperélelmiszerként is említik sokoldalú felhasználhatósága és kedvező élettani hatásai miatt. A rögös túró a Kárpát-medencében évszázadok óta elterjedt, amelyet most Európa-szerte elismertek azáltal, hogy uniós oltalmat kapott. A túró a kiegyensúlyozott táplálkozás szerves része, így a sportolók körében is rendkívül kedvelt élelmiszer. A Penny polcain megtalálható a Sissy félzsíros rögös túró, amiből akár egy túrós tészta vagy egy egészséges reggeli is készíthető.

 

Nádudvari sovány túró

A Nádudvari túró sikere a helyi túrómesterek féltve őrzött tudásának és a hagyományos alapokon nyugvó technológiák alkalmazásának köszönhető. A Nébih által fémjelzett Kiváló Minőségű Élelmiszer Védjegy Arany fokozatát is elnyerő termék minden konyhában nélkülözhetetlen, kedvenc süteményeink alkotója, többek között a rétes készítés kihagyhatatlan kelléke. A Nádudvari sovány túró alacsonyabb zsírtartalma igen hatékony lehet különböző diéták, fogyókúrák idején.

 

Nádudvari laktózmentes túró 

A Nádudvari a laktózérzékeny fogyasztókra is gondolva kifejlesztette a túró család legújabb tagját, a laktózmentes túrót, hogy a laktózérzékenyek is nyugodt szívvel fogyaszthassák kedvenc süteményeiket vagy fogásaikat. A Nádudvari laktózmentes túró segít abban, hogy a laktózérzékeny fogyasztóinknak sem kelljen lemondaniuk a tejtermékek értékes tápanyagairól, a bennük lévő rengeteg ásványi anyagról és vitaminról.

 

Ide kattintva szavazhatsz kedvenc termékedre!