A zöldségkonzerveknek hála kedvenceinket bármikor élvezhetjük.

Manapság muszáj egyre nagyobb figyelmet fordítanunk arra, hogy olyan élelmiszereket szerezzünk be lehetőség szerint, amelyek nem tesznek meg több ezer kilométert mielőtt az asztalunkra kerülnének. Ezzel nem csupán az ökológiai lábnyomunkat csökkentjük, hanem támogatjuk az országunk, környezetünk gazdálkodóit, továbbá ellenőrzött minőségű termékeket vihetünk haza a családnak. Vannak azonban olyan élelmiszerek, amelyek frissen csak szezonálisan érhetőek el – mint például a gyümölcsök és a zöldségek.

Mivel az étrendünk jelentős részét kell képezniük a zöldségeknek, hogy egészségesen és változatosan táplálkozzunk, ezért sokan rákényszerülnek a külföldről importált termékek megvásárlására. Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a tartósított zöldségek tápanyagtartalma gyakorlatilag megegyezik a frissen szedettekével. Épp ezért lenne érdemes inkább konzervet választanunk, ha akkor kívánunk meg egy zöldséget, amikor nincs épp szezonja.

De nem csak az előbb soroltak miatt hasznosak a zöldségkonzervek. Évente több tonna élelmiszer landol a kukában, csak azért, mert már kevésbé tetszetős, meg van ütődve, vagy szimplán hamarabb megromlik, mielőtt el tudnánk fogyasztani azt. A tartósított zöldségekkel ennek a nagymértékű pazarlásnak is gátat tudunk szabni.

Szavazz te is kedvenc termékedre a Nők Lapja Food Awardson, és nyerd meg a 15 darab, egyenként 40 élelmiszer termékből álló értékes ajándékcsomag egyikét!

 

 

Bonduelle Prémium Gold Szuperédes kukorica

A Bonduelle Gold Prémium természetesen szuperédes csemegekukorica kizárólag a legjobb magyar termőterületekről származik, és a Bonduelle több évtizedes szakértelmének köszönhetően gondosan válogatott, aranyló kukoricaszemekből készül. Különleges, természetes édességével, kiváló minőségével ideális nassolnivalóként vagy salátába keverve is új ízélményt ad mindenkinek. Tartósítószer, és hozzáadott cukor nélkül.

 

Penny Market myBIO passzírozott paradicsom

A myBIO passzírozott paradicsom vegyszermentesen készült termék, ami egy konyhából sem hiányozhat. Az alapanyag termesztése során nem használtak semmilyen mesterséges permetszert vagy műtrágyát. Színe természetes piros, állaga sűrű, de mégis folyós. Adalékanyagokat a termék nem tartalmaz. Kiváló ételízesítő, a paradicsomleves és a pizzaszósz alapja, de vannak, akik a kellemes íze és vitamintartalma miatt ivóléként fogyasztják.

 

 

 

Cirio Passzírozott paradicsom 350g 

Paradicsomainkat hámozzák és  szitán átpasszírozzuk, így tökéletesen sima, bársonyos és édes ízű pürét kapunk, ami kiemeli ételeink ízét.

 

 

Rege Steviás uborka 3-6cm 370ml

Termékünk a megszokott, megbízható minőség mellett cukormentes változatban is elérhető vásárlóink számára. Az uborkát steviával édesítettük, ami egy természetes és kalóriamentes édesítőszer. A termékkel a tudatos étkezést követők mindennapjait segítjük. Mindemellett 370ml-es kis üveges kiszerelésben is kapható, mivel tapasztalatok szerint a fogyasztók egy része e kisebb mennyiséget részesíti előnyben, egyszeri étkezéssel elfogyasztható. A Rege steviás uborka frissen roppanó, ízletes savanyúság.

Ide kattintva szavazhatsz kedvenc termékedre!