Egykor a túlélésünk függött ettől a tápláléktól

Manapság bármilyen húsfajta könnyen elérhető.

Amióta képesek vagyunk vadászni, a húsok szerves részét képezik az emberi étrendnek. A sokak által tankönyvekből ismert ételpiramisban a tejtermékekkel helyezkednek el egy szinten, közel a piramis csúcsához. Azonban ma már elavultnak számít ez a megközelítés, és sokkal inkább az ételek tartalmát kell figyelembe vennünk, ha helyesen szeretnénk táplálkozni. A legújabb iránymutatási elvek szerint fehérjékből közel egyforma mennyiséget érdemes fogyasztanunk az étkezéseink során, mint szénhidrátból – míg a korábban említett piramis alapját az utóbbi képezte.

A húsok fajtáját természetesen az befolyásolja, hogy milyen állatból származik. A szárnyasok fehér hússal, míg a sertés, marha, bárány – és a többi háziasított állatt – vörös hússal rendelkeznek. Sokan külön kategóriába sorolják a vadakat, ám leginkább ezekre is a vörös hús jellemzői érvényesek. És persze ne feledkezzünk meg a halakról sem, ami szintén sokak számára önálló kategóriába tartozik, de ha kevésbé szeretnénk szigorúak lenni, akkor a fehér húsokhoz csatlakozhatnak.

A 21. században már rég abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a fehérjeforrásunk beszerzése nem a sikeres vadászaton múlik. Szinte bármelyik élelmiszerboltban tudunk vásárolni abból a húsfajtából, amely az ízlésünknek, életmódunknak és táplálkozási igényeinknek megfelel. Legyen szó tehát fehér vagy vörös húsról, esetleg halról, elég csak a hűtő ajtaját kinyitnunk és a kosarunkba tenni a terméket.

Szavazz te is kedvenc termékedre a Nők Lapja Food Awardson, és nyerd meg a 15 darab, egyenként 40 élelmiszer termékből álló értékes ajándékcsomag egyikét!

Öreghegyi Kézműves Hús Füstölt szívsonka 

A bőrös sertéscombot csontozzuk és formázzuk szív alakúra, innen kapta elnevezését.   Ezt követően gondosan 6-8 héten keresztül pácoljuk, majd hagyományos füstölőbe kerül, ahol elnyeri aranybarna színét. Itt azonban még nincs vége a folyamatnak, újabb heteken keresztül érleljük. Fontosnak tartjuk, hogy ne alkalmazzunk érlelésgyorsító eljárásokat, ahogyan őseink is készítették. Mellőzzük a mesterséges adalékanyagok és mesterséges tartósítószerek használatát.

 

SPAR Premium Norvég lazacfilé

A SPAR Prémium hal a halételeket kedvelők számára megkerülhetetlen termékcsalád. Akárcsak a többi termék, a Friss norvég lazacfilé is kizárólag fenntartható halászatból és tenyészetből származik, csomagolása pedig 70%-kal kevesebb műanyagot tartalmaz a hagyományos, tálcás változatokhoz képest, amely hosszabb eltarthatóságot biztosít a halfiléknek. Kiváló minőségű, konyhakész omega-3 zsírsavforrás.

 

 

Gallio Füstölt pulykavirsli 

A pulykahúsból készült könnyű, füst ízesítésű Gallio natúr virsli a legjobb választás, ha gyorsan ennénk valami finomat. Apró karikákra vágva, ropogósra sütve egy ízletes krémlevesre is felteheti a pontot, de a nap minden percében remek választás akár főzve, akár sütve.  A Gallio virsli az utolsó falatig kényeztet ízben és látványban egyaránt. A boltokban, áruházakban 140 g-os, valamint 350 g-os kiszerelésben kapható.

 

 

PICK Friss hús sertéstarja
A PICK Friss hús termékek 100%-ban megbízható,magyar gazdaságban készülnek.A PICK sertéstarja magas hozzáadott értékkel rendelkező termék, mely három alappilléren nyugszik:a sertés teljes élettartama alatt kizárólag GMO-mentes takarmányt használnak, a felelős antibiotikum használat és a magasabb állatjóléti körülmények biztosítása.A zárt, integrált és szigorúan nyomonkövetett rendszer teszi lehetővé azt, hogy a fogyasztók asztalára teljes mértékben biztonságos élelmiszer kerüljön.

 

Iglo Halrudak 

A már jól ismert és közkedvelt Iglo halrudacskák kizárólag MSC tanúsítású alaszkai tőkehalfiléből készülnek és ropogós, enyhén fűszerezett, aranybarna panírral vannak bevonva.     Ha egy könnyed rántott halat szeretnél, válaszd Iglo kaptiány halrudacskáit!   Ezek a szálkamentes halrudak még a gyerekeket is arra késztetik, hogy repetáért kiáltsanak.   Kicsik és nagyok kedvence.

Ide kattintva szavazhatsz kedvenc termékedre!