Pörgesd magad teával, ha a kávét már meguntad!

Testi és lelki jóllétünk támogatója évszázadok óta.

A kávé népszerűségével valószínűleg csak egy forróital tud versenyezni, mégpedig a tea. Míg előbbit csak élénkítő hatása miatt fogyasztjuk, a teák ennél jóval változatosabb élettani hatást gyakorolnak ránk. Köztük is megtalálhatóak a koffeinben gazdag, élénkítő fajták, de akadnak, amelyek épp az ellenkező hatást érik el. Emellett szinte minden testi és lelki problémára létezik egy olyan főzet, amelynek hatását évszázadok tapasztalatai támasztják alá.

Ha kimondjuk a tea szót, legtöbbünknek a klasszikus fekete- vagy zöldtea jut eszébe, amelynek történetét valószínűleg senkinek sem kell bemutatni: a britek Kínával folytatott kereskedelmének köszönhetően került Európába. A teacserjéket leginkább Ázsiában termesztik azóta is, mivel speciális földrajzi és éghajlati viszonyokra van szüksége. Ennek köszönhetően a fontosabb ültetvények hírneve olyan, mint Európában a meghatározó bortermelő vidékeké.

Viszont nem szabad megfeledkeznünk azokról a gyógynövényekről sem, amelyek akár Európában, akár a világ más tájain őshonosak.  Gyakorlatilag a történelem kezdete óta alkalmazzuk őket különböző nyavalyákra; szárítás után pedig forró vízben az összes olyan anyag kioldódik belőlük, amely nem csak gyógyhatást, de ízélményt is ad a fogyasztónak.

Szavazz te is kedvenc termékedre a Nők Lapja Food Awardson, és nyerd meg a 15 darab, egyenként 40 élelmiszer termékből álló értékes ajándékcsomag egyikét!

 

Yogi Tea(R) Női egyensúly tea

GYENGÉD, ELEGÁNS, MEGNYUGTATÓ.   Biotermék. Ajurvédikus gyógynövény- és fűszerkeverék málnalevéllel, citromverbénával, levendulavirággal. Nem tartalmaz koffeint. Glutén- és laktózmentes, vegán.  Tea azok számára, akik egyensúlyra vágynak az életükben. Fordítson kellő figyelmet a teste természetes ritmusa által megteremtett harmóniára! Ez a málnalevelet, citromverbénát és csipetnyi fahéjat tartalmazó teakeverék támogatja élete ritmusát és harmóniával kíséri annak gyönyörű dallamát.

 

 

Dilmah Jasmine zöldtea aromazáró dobozban 20*1,5g

Lágy zöldtea, valódi jázminvirágokkal. A jázminillatot a virág szirmaiból nyerik egy több ezeréves hagyományra épülő eljárással. Élénkítő, aromás főzet.   A Dilmah nemcsak termékeivel, hanem üzleti filozófiájával is igyekszik példaértékűvé tenni a teázás ötezer éves hagyományát. Alapelveink: minőségcentrikus, környezettudatos és etikus teakereskedelem.  Cél pedig, hogy megmutassuk, a tea a természet egyik legnagyobb kincse, ami számos jótékony hatással bír a hétköznapi életünkre.

 

 

Dilmah Mangós zöldtea aromazáró dobozban 20×1,5g 

Lágy, gyümölcsös, trópusi. Az érett mangó magával ragadó illata csodálatosan harmonikus kombinációt eredményez a lágy zöld teával párosítva. Gyengéd, gyümölcsös finomság varázslatos utóízzel, és a trópusi mangó gyümölcsös édességgel. A Dilmah nemcsak termékeivel, hanem üzleti filozófiájával is igyekszik példaértékűvé tenni a teázás ötezer éves hagyományát. Alapelveink: minőségcentrikus, környezettudatos és etikus teakereskedelem.

Ide kattintva szavazhatsz kedvenc termékedre!