Szavazz te is, hogy ki legyen a legszínesebb közösség!

Elindult a szavazás a Let’s Colour Településszépítő Egyesület 2022-es pályázatára! Idén két kategóriában összesen negyvennyolc közösség indul a szürke falfelületek megújításáért. A pályázaton a korábbi évekhez hasonlóan összesen 800 négyzetméter beltéri vagy kültéri falfelület kifestésére elegendő festéket lehet nyerni. A következő körbe való továbbjutásról most az egyesület weboldalán leadott szavazatok döntenek, mindkét kategóriából a három legtöbb pontot kapott projekt jut majd be a végső fordulóba.

A Let’s Colour Egyesület projektjében bármely hazai közösség vagy társadalmi csoportosulás elindulhatott, akik szeretnének tevékenyen részt vállalni környezetük megszépítésében, a jelentkezéseket pedig két kategóriában várták a szervezők. A tízezer fő alatti, illetve a tízezres lélekszámot meghaladó települések idén is külön versengenek. A pályázat nyerteseinek a Lets Colour a festéshez szükséges mennyiségű festék mellett a grafikai tervek elkészítését, a munka szakmai koordinálását, valamint a szakértői támogatást is biztosítja, az akciót pedig a közösségek önkénteseivel együtt valósítják meg. 2022-ben is jelentkeztek általános iskolák, faluszépítő egyesületek, óvodák, közösségi kert, de középiskola, szociális intézmény is van a pályázók között, ahogyan arra is leadhatjuk szavazatunkat, hogy egy sportcsarnokot óvó szürke kerítés kapjon vidámabb színeket.

Izgalmas a verseny 

A szervezők nagy örömére az idei pályázatra is nagyszámú jelentkezés érkezett az ország minden pontjáról. Idén akad olyan település, ahonnan 2-3 közösség is versenyben van, az összesen negyvennyolc pályázatra pedig várhatóan több tízezer szavazatot ad majd le a közönség a verseny ezen szakaszában.

A jelentős érdeklődés nem véletlen, hisz a Let’s Colour Településszépítő Egyesület immáron 11. éve írja ki pályázatát, ami 2022-ben a legsikeresebb ilyen jellegű kezdeményezés Magyarországon. A szervezet 2011 óta eddig több mint 25 ezer négyzetméternyi szürke falfelületet varázsolt színessé csaknem 2500 önkéntes segítségével.

Nagy Gergely, az egyesület szóvivője elmondta: „Jó látni hogy évről-évre ilyen sok közösséget mozgat meg a pályázatunk. Hisszük, hogy ez a kezdeményezés nem csupán új színt, de erősebb összefogást és igazi közösségi élményt visz a települések életébe. Sok sikert kívánunk a pályázóknak, és kíváncsian várjuk a szavazás eredményét.”

Online lehet szavazni a beérkezett pályázatokra

A benyújtott pályázatokra egészen május 27-ig lehet szavazni az egyesület honlapján, az eredményhirdetésre pedig május 30-án kerül sor. Az online szavazás eredményeként a kategóriák 3-3 legtöbb szavazatot kapott pályázata jut be a döntőbe. A döntős pályázatokat a korábban megszerzett szavazatok számától függetlenül értékeli a szakmai zsűri, és hirdeti ki a kategóriánkénti győzteseket. Azoknak a döntősöknek se kell csüggedniük, akik nem nyerik meg a pályázatot, ők értékes vigaszdíjként 50-50 liter színes, Dulux falfestéket kapnak.

Kiemelt kép: Getty Images