Egy szisszenés után már robbannak is az ízek.

Itt a jó idő, egyre magasabbra emelkedik a higanyszál a hőmérőkben és ilyenkor mindenkinek jól esik egy jéghideg, frissítő ital. De miből is válasszunk, amikor számtalan lehetőség áll már előttünk a boltok polcain? Egy szénsavas üdítő a gyerekek számára mókás buborékokat jelent, nekünk, felnőtteknek viszont pár percnyi megállást a rekkenő hőségben, amikor csak az ízekre és a torkunkat csiklandozó buborékokra figyelhetünk.

Viszonylag régóta alkalmazzák már az italok szénsavval való dúsítását. Bizonyára neked is ismerősen cseng a Schweppe név, hiszen mára ikonikussá vált a svájci amatőr tudós által létrehozott üdítőmárka. Ő alkalmazta először az eljárást 1767-ben, amivel a vízhez szénsavat lehetett hozzáadni – azonban fontos megjegyezni, hogy a technológia elméletét egy bizonyos Joseph Priestley alkotta meg. A széleskörű elterjedéséig közel száz évre volt szükség, viszont 1851-ben már a londoni világkiállítás hivatalos italává választották a Schweppes gyárban előállított nedűt.

Hazánkban sokáig csak a szódavíz volt jelen, mint szénsavas ital. Bőven a huszadik század második felében járunk, amikor Magyarországra is berobbannak a Nyugaton népszerű üdítők, és mi is megkezdjük a saját szénsavas italaink gyártását. Ma már számtalan régi klasszikust, vagy új kedvencet tehetünk a kosarunkba vásárlás során.

Szavazz te is kedvenc termékedre a Nők Lapja Food Awardson, és nyerd meg a 15 darab, egyenként 40 élelmiszer termékből álló értékes ajándékcsomag egyikét!

 

Update Food KETO RADLER Áfonya sör ízű, alkoholmentes szénsavas ital, édesítőszerekkel 

Komló kivonatot tartalmazó, 500ml-es kiszerelésben kapható, áfonyás ízesítésű italunk tökéletes helyettesítő termékül szolgálhat azok számára, akik a nyarat elképzelni sem tudják a finom és persze mindig hideg sör okozta élvezetek nélkül. Rendkívül alacsony szénhidráttartalmú, cukor – energia és alkoholmentes italunk éppen ezért tökéletes választás lehet mindazok számára, akiknél a sör ízének élvezete napszaktól függetlenül az élet elvitathatatlan része.

XIXO Tutti Fruity

XIXO márka szénsavas ital-termékcsaládja 2022 januárjában új taggal bővült: megjelent a XIXO Tutti Fruity rendkívül izgalmas és közkedvelt, tuttifrutti ízben. A frissítő koffeinmentesen, hozzáadott B2, B3, B5, B6, B12 és C- dúsítva, gyümölcscukorral és sztíviával készül és a XIXO többi szénsavas frissítőivel megegyező kedvező javasolt fogyasztói áron kerül a boltok polcaira. Mindez a szokásos, kizárólag aludobozos, környezetbarát csomagolásban, tartósítószermentes formában érhető el.

 

 

Simon Fresh Almafröccs – 0,33 l 

A Simon Gyümölcs isteni almalevek zamata keveredik a frissítő szénsavas vízzel, ami tökéletes hűsítő egész évben! Semmi hozzáadott cukor vagy tartósítószer, csak természetes almalé és víz, annyi az egész! 100 % Természetesség 0% Aroma 0 % Sűrítmény 0 % Hozzáadott cukor 0 % Tartósítószer

 

 

Simon Fresh Szőlőfröccs – 0,33 l

A szőlő kellemes esszenciája egy friss szomjoltóban. A napérlelte szőlőfürtök zamatát már csak egy kis szénsavas vízzel dobtuk fel, semmi mással, ugyanis sem cukrot, sem tartósítószert nem tartalmaz. 100 % Természetesség 0% Aroma 0 % Sűrítmény 0 % Hozzáadott cukor 0 % Tartósítószer

 

Almdudler Original üdítőital 500ml 

A természetes alpesi gyógynövények összetéveszthetetlen, frissítő íze 1957 óta. Ausztriából.   Az Almdudler gondos gyártási folyamata alpesi gyógynövények gyűjtésével és szárításával kezdődik. A felhasznált gyógynövények közé tartozik a citromfű, zsálya, tárnics, bodzavirág és csutkakúp. A gyógynövényekből készült kivonathoz forrásvíz, természetes répacukor, citromsav, szénsav hozzáadásával készül az egyedi, édes-savanykás ízű tartósítószerek és mesterséges aromáktól mentes Almdudler. 100%Vegán.

 

Ide kattintva szavazhatsz kedvenc termékedre!