...de unod már a chipset.

Te sem bírod ki, hogy ne nassolj valamit a kedvenc sorozatod nézése vagy épp munka közben? Ha abba a táborba tartozol, aki a sós ropogtatni valókra szavaz, akkor jó helyen jársz: a sós ropik és magvak kiváló alternatívát nyújthatnak a chipsek helyett.

A sós pálcikát világszerte jól ismerik és sokan, mint mi magyarok, sörkorcsolyaként tekintenek rá. A lisztből készült csemege jellegzetessége, hogy külsejét sókristályokkal ízesítik, de ma már számos különböző ízesítés közül választhatunk. Vannak sajtal, burgonyával, de még olívabogyóval készült ropik is. Nem meglepő módon az USA-ból indult útnak, igazi sikert azonban Németországban ért el először. A huszadik század második felében pedig már hazánkban is lehetett ropogtatni.

Ha a sós snackekre gondolunk, szinte a legtöbb magyarnak a ropi fog elsőre beugrani, vagy pedig a sósmogyoró. Valószínűleg te is jártál már úgy mindkettővel, hogy észre sem vetted, és egyszer csak elfogyott előled. Bár többségük a magvak többsége olajos, így fogyasztásukkal csínján kell bánni, tápanyagtartalmuk más rágcsához hasonlítva jóval kedvezőbb. Nem csupán fehérjetartalmuk magas, de olyan vitaminokban is bővelkednek, mint az A-, D-, és az E-vitamin. 

Szavazz te is kedvenc termékedre a Nők Lapja Food Awardson, és nyerd meg a 15 darab, egyenként 40 élelmiszer termékből álló értékes ajándékcsomag egyikét!

SPAR Snack-mix chili ízű földimogyoró, kukoricaszemek és mandula keveréke 250g

Az apró kis izgalmak dobják fel a hétköznapokat! A chili ízű magkeverék igazi ínyencség azoknak, akik szeretik a változatos ízeket: a tésztabundás földimogyoró, a chilis pörkölt kukoricaszemek és a sózott mandula triója teljesen egyedi, enyhén csípős, pikáns ízvilágot képvisel. Praktikus, visszazárható csomagolásának köszönhetően egy retikülben is dedikált helye lehet.

 

ALDI SNACK FUN Pattogatott kukorica (vajas)

Az ALDI saját márkás SNACK FUN ropogtatni való finomságainak mindegyike gondosan válogatott kiváló alapanyagokból készül, és változatosan ízesített. Ezek egyike a SNACK FUN Pattogatott kukorica, ami háromféle ízben érhető el: sós, sajtos és vajas változatban. A vajas pattogatott kukorica kizárólag növényi összetevőkből áll, így vegánok is fogyaszthatják. A sós, vajas ízű ropogós kukoricaszemek nemcsak ropogtatnivalóként, de levesbetétként is tálalhatóak.

 

 

S-BUDGET Sós pálcika 250g 

Évtizedek óta bizonyít a sós pálcika: ott van velünk a nagy beszélgetéseknél, a tévézés közben, egy jó ital mellett, de egy kis gyümölccsel remek párost alkot az uzsonnásdobozban is. Friss, ropogós, sós és csillapítja az éhséget. S-BUDGET sóspálcikánk mindezt igen kedvező áron hozza.

 

Ide kattintva szavazhatsz kedvenc termékedre!