Szerencsére ma már sokat változott a receptúra.

Talán annyira nem meglepő, hogy kekszeket már a középkor óta készítenek, hiszen az emberek mindig is szerették az édességeket. Viszont ahogyan azt már korábbi cikkeinkből is megtudhattátok, sokáig luxustermékként lehetett tekinteni mindenféle cukrozott élelmiszerre; ez a keksszel sem volt másképp. Persze az első kekszeket, amelyeket angol pékek gyártottak, nem igazán lehet a ma jól ismert változatokhoz hasonlítani: a kisült kenyeret megédesítették, majd visszatették a kemencébe, hogy az megkeményedjen.

A brit kultúrában azóta is nagy hagyománya van ennek az édességnek, amit a kolonizáció során az amerikai kontinensre is magukkal vittek a gyarmatosítók. A huszadik században persze ezt a terméket is kicsit a saját képükre formálták az amerikaiak, és az egész világon jól ismertté vált az USA-ban élő háziasszonyok közkedvelt sütije, a csokidarabos keksz.

Időben sokkal közelebb áll hozzánk a nápolyi, azaz a töltött ostya születése. Kevesen gondolnánk azonban, hogy az elnevezése nem a származási helyére utal, ugyanis az ausztriai Manner cég találta ki ezt az édességet. A klasszikus mogyorós töltelék ízesítése miatt ragadt rá a nápolyi név: a krém előállításához szükséges mogyorót Nápoly környékéről szerezték be.

Szavazz te is kedvenc termékedre a Nők Lapja Food Awardson, és nyerd meg a 15 darab, egyenként 40 élelmiszer termékből álló értékes ajándékcsomag egyikét!

 

Update Food Update Low carb Kakaós krémmel töltött ostya édesítőszerrel 160g

Ki ne szeretné a nápolyit? Hát még ha 55%-kal csökkentett a szénhidráttartalma és nincs benne hozzáadott cukor? Ezt tudja az UPDATE! Belül krémesen kakaós, kívül ropogós ostya.

 

 

 

Reál Omlós édes keksz vanilíás

A vaníliás Reál Omlós édes keksz egy hagyományos hazai feldolgozású édesség, amely olyan természetes összetevőkből készül, mint például a gabona és a méz.  Termékünk GMO- és szójamentes.

 

 

Reál Omlós édes keksz kakaós 

A kakaós Reál omlós édes keksz vanília ízben egy hagyományos hazai feldolgozású édesség, amely olyan természetes összetevőkből készül, mint például a gabona, a méz és a kakaó.  Termékünk GMO- és szójamentes.

 

 

 

Ide kattintva szavazhatsz kedvenc termékedre!