Tápláló, ízletes, ráadásul feldobja a kávéd is!

Imádjuk a tejet magában, de ízesítőnek sem utolsó.

Az egyik alapvető élelmiszerünk a tej. Nem is csoda, hiszen tele van olyan létfontosságú anyagokkal, mint a kalcium, szelén és különböző vitaminok (B2, B12 és B6). De nem csupán a kiváló tápanyagtartalma szól a tejfogyasztás mellett: az emberiség már több ezer éve oda van az ízéért. Bár számos állat ad emberi fogyasztásra alkalmas tejet, köztük a juh, a kecske és a bivaly is, ezekből ma már inkább másodlagos termékeket állítunk elő. A tehéntej az, amelyből szinte bárhol tudunk vásárolni.

De mi a különbség tej és tej között? Ha benézünk az élelmiszerboltok hűtőjébe, zavarba ejtően nagy választékot találhatunk ott. A pasztőrözött termékeket 15 másodpercig melegítik, hogy biztonságos legyen rövidebb ideig tárolnunk. Ezzel szemben az UHT mozaikszóval jelölt dobozokat nem a hűtőkben fogjuk megtalálni, ugyanis az ultramagas hőmérsékleten hőkezelt tejet fele annyi időre, kétszer olyan magas hőmérsékletre melegítik csomagolás előtt. Az így kapott tejet – felbontás előtt – akár 5 hónapig is tárolhatjuk szobahőmérsékleten.

Vannak, akik csak ízesítésre használják és önmagában nem igazán szeretik a tej ízét. Talán az egyik legnépszerűbb felhasználási módja a kávéval való kombinálása. A zsírossága krémessé teszi, a jellegzetes íze pedig kiegészíti a kávé kesernyés aromáját. Szerencsére már számos gyártó előrukkolt saját tejeskávéjával, így a reggeli rohanásban elég ha csak beugrunk a legközelebbi élelmiszerboltba a napindító italunkért.

Szavazz te is kedvenc termékedre a Nők Lapja Food Awardson, és nyerd meg a 15 darab, egyenként 40 élelmiszer termékből álló értékes ajándékcsomag egyikét!

SPAR Cafe Frei by Cserpes

Saját márkás kávékülönlegességeink az egyik legfinomabb hazai tejből és a Cafe Frei prémiumkávéiból készülnek a Cserpes üzemében.  Egzotikus ízüket a Karib-térség, Észak-Afrika, Dél-Amerika és Kelet-Afrika kedvelt fűszerei ihlették. A 0,2 literes üvegbe palackozott – Suriname-i mangó, Zanzibári narancs, Algériai karamella vagy Miami Beach-i vanília fantázianevű – italok hidegen és melegen is fogyaszthatók, és bátran tölthetők nagyobb bögrébe, mert összesen egy eszpresszónyi koffeint tartalmaznak.

 

Penny Market Penny Ready Cappuccino

Kedvenc reggeli italod lesz a Penny Ready Cappuccino, ha reggelente neked sincs elég időd arra, hogy magad készítsd el. Kialakítása miatt könnyen magaddal tudod vinni bárhova is mész. Zsírszegény ízesített tejkészítmény, Arabica kávéval, ami elegendő energiát ad a napodhoz, és a munkához. Azonban nem csak a napi energiádat biztosítja, hanem az anyagcserédet is gyorsítja, valamint az idegsejtek működését is segíti.

 

 

Martontej palackos tej 3.5% 1l

Palackos tejünket, gazdaságunkban frissen fejt, magas beltartalmú, GMO mentes tejjel töltjük meg.  Az alacsony hőfokon pasztőrözött, nagymértékben újrahasznosítható csomagolásban lévő tejünk, a régi idők ízeit hozza vissza minden értékes beltartalmával együtt. A címként feltüntett kék fehér szív logó garancia, hogy a tej fenntartható, környezettudatos, megújuló gazdaságból származik.  Mi a Martontejnél hisszük, hogy lehet mindenki számára elérhető, kiemelkedő bel tartalmú tejtermékeket gyártani.

 

 

ALDI KOKÁRDÁS Jegeskávé cappuccino

Az ALDI – kizárólag magyar tejből és Magyarországon készült – KOKÁRDÁS tejtermékcsaládjának új tagja a jegeskávé. Az állandó kínálatban kapható, cappuccino ízesítésű UHT KOKÁRDÁS Jegeskávé 2,5 dl-es kiszerelésben kapható. Az alkohol- és szénsavmentes, lakto-vegetáriánusok számára is fogyasztható édes, zsírszegény kávés tejital praktikus csomagolásának és mennyiségének köszönhetően kitűnő élénkítő a nap bármely szakában.

 

 

 

Milli Jegeskávé 

A Milli Jegeskávéban egy eszpresszó ereje lapul, hogy biztosan felfrissítsen, amikor szükséged van rá.

 

 

 

Ide kattintva szavazhatsz kedvenc termékedre!