Élvezd a tengeri halak ízét bárhol, bármikor!

És még bajlódni sem kell az elkészítéssel.

Ha a konzervekre gondolunk, több szempont is eszünkbe juthat arról, miért annyira hasznos termékek az élelmiszerboltok polcain. Rengeteg ideig megőrzik a szavatosságukat, többségük kényelmi étel – tehát azonnal fogyasztható felbontás után. Arról se feledkezzünk meg, hogy a konzerveknek hála sok olyan táplálékot vihetünk be a szervezetünkbe, amik például csak szezonálisan teremnek; vagy olyan vidékről származnak, amely túl távol van a lakhelyünktől, így csak magas áron szerezhetnénk be a friss változatát.

Hála a halkonzerveknek, nem kell méregdrága tengeri halat vásárolnunk, amit egyszerre ráadásul nem is biztos, hogy el tudnánk fogyasztani, így az csak romlásnak indulna a hűtőszekrényben. A kis fémdobozokat általában úgy méretezik, hogy egy adag étel férjen beléjük, tehát nem kell tartanunk a pazarlástól.

Számos fajtája létezik a halkonzerveknek, amiket a tartósítási eljárás szerint csoportosíthatunk. A legismertebbek közé tartoznak az olajos konzervek, amelyek belsejében a halat valamilyen növényi olajban tartósítják, natúran vagy némi fűszerezés mellett. De például akadnak olyan konzervek is, amelyekbe a halak sterilizálást követően csak némi só kíséretében kerülnek be.

Akármelyiket is választjuk, a halfogyasztásnak számos pozitív hatása van a szervezetünkre. Fajtától függően különböző vitaminokban bővelkednek (A, D, B12, B1) illetve olyan vitális anyagokat is tartalmaznak, mint a fehérje és az omega-3 zsírsavak.

Szavazz te is kedvenc termékedre a Nők Lapja Food Awardson, és nyerd meg a 15 darab, egyenként 40 élelmiszer termékből álló értékes ajándékcsomag egyikét!

EVA Mexikói tonhalsaláta 

Az EVA tonhalsalátái lehetővé teszik a gyors és praktikus étkezést, bárhol és bármikor. Ezek a tonhalsaláták csak természetes összetevőkből készülnek, tartósítószerek nélkül. 3 különböző változatban kaphatók: Mexikói, Kuszkuszos-szárított paradicsomos és Vörös quinoás-lencsés ízben. A mexikói ízlésű saláta lágy tonhalat és különféle zöldségeket tartalmaz: vörösbabot, kukoricát, paprikát és sárgarépát, amelyeknek köszönhetően egy könnyű, mégis értékes tápanyagokkal laktató önálló fogást kapunk.

 

EVA Szardínia Növényi olajban

A horvátországi Podravka brandhez tartozó EVA szardíniák egyenesen az Adriai régióból érkeznek a magyar üzletek polcaira. A fehérjék, az omega-3 zsírsavak, és a kedvező tengervízi hőmérséklet miatt az Adriai-szardínia nemcsak finom, hanem nagyon egészséges étel is. Az EVA szardínia a minőségi növényi olajban tartósított változat mellett még további 4 ízben kapható: Növényi olajban, citrommal, Növényi olajban, csípős paprikával, Zöldséges paradicsomos mártásban és Paradicsomos mártásban.

 

Rio Mare tonhal olívaolajban 

Klasszikus mediterrán kombináció: rózsaszín Rio Mare tonhal és kiváló olívaolaj, egy csipet tengeri sóval. A halrajongók fogyaszthatják önmagában is közvetlenül a konzervdobozból, de számos ötletes és ízletes étel tökéletes alapanyaga is lehet. A halhús, így a tonhal is az egészséges, kiegyensúlyozott étrend része lehet: alacsony kalória- és zsírtartartalmának, magas fehérje és foszfortartalmának köszönhetően.

 

Ide kattintva szavazhatsz kedvenc termékedre!