A legelterjedtebb édesítő.

Mindennapjaink részét képezi, egykor mégis csak az uralkodók és a legmagasabb társadalmi rétegek tagjai engedhették meg maguknak a cukrot. Habár Indiában már a negyedik század környékén felfedezték, viszonylag nehezen indult meg a nyugati világ felé. Az európai kontinensen jóval később, a 11-12. században jelent meg – és így is csak 1850 után kezdett annyira csökkenni az ára, hogy az átlagemberek is megengedhessék maguknak.

Alapanyagát tekintve a két legelterjedtebb növény, amiből előállítható, az a cukornád és a cukorrépa. Ezek feldolgozási módja különböző, azonban a végtermékek kémiai összetétele megegyezik. Csupán az éghajlati viszonyoktól függ, hogy egy adott területen melyik változat a népszerűbb. Európában például a cukorrépa termelése a legkedvezőbb,  míg ázsia délebbi részein a cukornádé. A kevésbé ismert juharcukrot például az északabbra fekvő területeken, a juharfa nedvéből állítják elő.

Naivitás lenne azt gondolni, hogy épp a cukor ne fejlődött volna a történelem során. Ma már kaphatóak olyan változatok, amelyek konkrét célt szolgálva megkönnyítik a használójuk életét. Ilyen például a befőzőcukor, aminek segítségével tökéletes lekvárokat lehet készíteni más termékek bevonása nélkül, így csak a gyümölcsre és a speciális cukorkészítményre van szükség.

Szavazz te is kedvenc termékedre a Nők Lapja Food Awardson, és nyerd meg a 15 darab, egyenként 40 élelmiszer termékből álló értékes ajándékcsomag egyikét!

Koronás Cukor Befőzőcukor 2:1 500g

Koronás Befőzőcukor – a legegyszerűbb út a gyümölcstől a lekvárig. A termék tartalmazza mindazon természetes anyagokat – pektint és citromsavat -, amelyek a tökéletes állagú és ízű lekvárok, dzsemek készítéséhez szükségesek. A rövid, 4-6 perces főzési idővel garantálja a gyümölcsök íz- és vitamintartalmának maximális megőrzését. A 2:1 arányú Koronás Befőzőcukor esetén 1 kg gyümölcshöz 0,5 kg (azaz egy csomag) Koronás Befőzőcukor szükséges.

 

Koronás Cukor Befőzőcukor 3:1 500g

Koronás Befőzőcukor – a legegyszerűbb út a gyümölcstől a lekvárig. A termék tartalmazza mindazon természetes anyagokat – pektint és citromsavat -, amelyek a tökéletes állagú és ízű lekvárok, dzsemek készítéséhez szükségesek. A rövid, 4-6 perces főzési idővel garantálja a gyümölcsök íz- és vitamintartalmának maximális megőrzését. A 3:1 arányú Koronás Befőzőcukor esetén 1,5 kg gyümölcshöz 0,5 kg (azaz egy csomag) Koronás Befőzőcukor szükséges.

 

Koronás Cukor Szirupcukor bodza és gyógynövényekhez 1kg

Koronás Szirupcukorral tökéletes házi szörpöket készíthet bodzából vagy gyógynövényekből. Elkészítése: Oldja fel 3/4 liter vízben az 1 kg szirupcukrot és forralja addig, amíg átlátszó nem lesz. A szirupot ezután öntse a bodzára vagy a választott gyógynövényre, és hűvös helyen hagyja állni 48 órát. A szörpöt leszűrt állapotban töltse tiszta üvegbe.

 

Koronás Cukor Szirupcukor bogyós gyümölcsökhöz 1kg

A Koronás Szirpucukor termék a bogyós és csonthéjas gyümölcsökből készülő szörpök készítésében lesz segítségünkre. Málnából, ribizliből, eperből készíthetünk könnyedén isteni házi szörpöket, amelyek garantáltan a család kedvence lesz! Próbálja ki termékünket bármilyen bogyós vagy csonthéjas gyümölcshöz, és élvezze a zamatos ízeket egész évben.

 

Sugars of the World Barna Nád Kristálycukor 1 kg

A Barna Nád Kristálycukor a természet ajándéka, mely a cukornád levének kristályosításával készül. Jellegzetessége erős aromája, malátás íze és aranybarna színe. Különleges ízvilágának köszönhetően nem csak melegitalok, mint teák tökéletes édesítője, hanem süteményeknek és koktéloknak egyaránt.

 

 

Sugars of the World Barna Nád Kockacukor

Fedezze fel a világ édes ízeit! A nádcukor termékek a természet ajándékai, a frissen betakarított cukornádból készülnek. Jellegzetességük az aranybarna szín és karamellás, egzotikus aroma. Ideálisak italok, valamint sütemények édesítésére. A Nád Kockacukor különleges karakterének köszönhetően fantasztikus társ a meleg italok, valamint koktélok egzotikus édesítésében.

Ide kattintva szavazhatsz kedvenc termékedre!