Van, ami nem az igazi szósz nélkül.

Nem csupán extra ízt, de textúrát is adnak ételeinkhez a szószok, mártások. Sőt, vannak olyan fogások is, amelyeknek kötelező eleme a hozzá tartozó szósz. Így nem csoda, hogy ezek az élelmiszerek is megtalálhatóak a boltok polcain. Mennyire nehezebb dolgunk lenne, ha minden egyes alkalommal magunknak kellene kikeverni a majonézt, ha mondjuk sültkrumplira vágyunk egy kis mártogatóssal!

Mint minden ételből, így a szószokból is akad, amelyik az egész világot meghódította – de ezeknek az eredetét sokszor nem ismerjük. Nem is gondolnád, de a ketchup eredetileg Ázsiából származik, és semmi köze nem volt a mai paradicsomos változathoz. Még a 17. század végén angol és holland tengerészek vitték Európába a dél-kínai vidéken készített halszószt, amelynek a helyi elnevezése nagyon hasonlított a mai ketchup szóhoz. Végül a paradicsomos változat széleskörű elterjedéséig nagyjából 150 évet kellett várni.

És persze bizonyos szószokat inkább főzéshez és ízesítéshez használunk. Rengeteg ázsiai alapanyag vált közkedveltté a világon, hiszen felhasználási módjuk széleskörű. De ne feledkezzünk meg például az olasz balzsamecetről, amely nélkül kevés saláta lenne az igazi. Szerencsére már bármilyen nemzet jellegzetes ízvilágát meg tudjuk idézni a saját konyhánk kényelméből. 

Szavazz te is kedvenc termékedre a Nők Lapja Food Awardson, és nyerd meg a 15 darab, egyenként 40 élelmiszer termékből álló értékes ajándékcsomag egyikét!

Heinz Tomato Ketchup

Élénkpiros és lédús Heinz paradicsomokból készül a klasszikus, világszerte kedvelt Heinz Tomato Ketchup. Az egyik legjobb dolog, ami egy paradicsommal történhet: 148 g érett paradicsom szükséges 100 g sűrű ketchup elkészítéséhez.  Mesterséges színezőanyagok, tartósítószerek és sűrítőanyagok nélkül. Hot-dog, hamburger, és sültkrumpli nincs ketchup nélkül, de tökéletes street foodokhoz, snackekhez, steakekhez és grillezett ételekhez is.   Heinz. Velünk minden morzsa elfogy. Már 150 éve.

 

 

Ponti Modenai balzsamecet 250ml

Olaszország minden ízével, több mint 230 éve, 9 generáció óta.  Hét szőlőfajtából készült sűrített és főzött szőlőmustok és értékes Ponti borecet ízletes keveréke. Piacvezető Olaszországban.

 

 

Kikkoman természetes módon erjesztett szójaszósz

A japán Kikkoman márka több mint 300 éves tapasztalattal rendelkezik a világhírű természetesen erjesztett szójaszósz gyártásában.   A szójaszósz tökéletes összetevője lehet bármilyen ételnek. Sokféle fogáshoz megfelelő, nem csak ázsiaiakhoz, de salátákhoz, húsokhoz is.  A tradícionális gyártásnak köszönhetően az igazi természetesen erjesztett szójaszósz összetevője mindössze 4 elem: szójabab, búza, víz, só.  A világszerte ismert kiöntős üvege olyannyira ikonikus, hogy a Kikkoman védjegyévé vált.

 

 

Reál Ketchup 450gr

A Reál ketchup egy finoman fűszerezett ketchup. 100 g késztermék átlagosan 110 g nyers paradicsom felhasználásával készül. Mustárt, zellert, tojást, szulfitokat felhasználó üzemben készült.

 

 

Reál darált paprika csípős 200gr 

A Reál darált paprika nyers édes- és erős fűszerpaprika és pritaminpaprika felhasználásával készült darálmány.  Száraz, hűvös helyen, felbontás után hűtőszekrényben tárolandó.

 

 

 

Ide kattintva szavazhatsz kedvenc termékedre!