Hialuronsav most már a hajápolásban is (x)

A bőrápolás egyik legnépszerűbb összetevője, a hialuronsav, már a hajápolókban is megtalálható!

A bőrápolásban népszerűségét annak köszönheti, hogy kiváló vízmegkötő képességgel rendelkezik, így használatával növelni lehet a bőr nedvességmegtartó erejét. A hialuronsav képes saját súlyánál 1000-szer több vizet is megtartani, így javítva a bőr hidratáltságát. Ezen túlmenően a fejbőrre is jótékony hatást gyakorol, mivel korlátozza a dehidratáltságot és erősíti a bőr védőrétegét, amik segítenek az érzékeny fejbőr ápolásában. Ami a hajat illeti, a hosszú, száraz, érzékeny vagy töredező haj károsodása a hajszálak pikkelyeiben mutatkozik meg és a sérült hajszálak nem védettek a külső hatásokkal szemben. A hialuronsav ugyan nem tud behatolni a hajszálakba, azonban a hajjal való természetes affinitása révén be tudja vonni a sérült szálakat. Ily módon a hialuronsav kondicionáló hidratálóként működik, megkönnyítve a haj kifésülését.

Az Elseve legújabb technológiájával megalkotott Hyaluron Plump termékcsaládjának a formulája hialuronsavval gazdagított, ezáltal ez a hajápolási rutin minden hajtípusra jótékony hatású, elősegítve a haj egészségesebb és nedvességgel feltöltöttebb megjelenését. A hidratáló eredmények mellett a Hyaluron Plump termékek magasabb szintre emelik a hajápolás élményét is. A termékcsalád modern, gyümölcsös illata virágos jegyeket édes vaníliával kombinál, amely akár 72 órán át tart. A haj ápolt, hidratált és csodásan illatosított.

„A hialuronsav etalonnak számít a hidratálás területén. Nem csak az arc bőrére, hanem a fejbőrre is jótékony hatást gyakorol, mivel korlátozza a dehidratáltságot és erősíti a bőr védőrétegét, amik segítenek az érzékeny fejbőr ápolásában. A hajszálakra is pozitív hatása van: megtapad a hajszálakon és kívülről bevonja azokat. Mindezek hatására a hajkorona hidratáltsága nő, fényesebb, lágyabb textúrájú/puhább/rugalmasabb és könnyebben fésülhető lesz” – magyarázza Dr. Gyöngyösi Nóra PhD bőrgyógyász, kozmetológus szakorvos.

A dehidratált, száraz haj a múlté!

A haja fakónak tűnik, durva és merev tapintású? Ezek azok a jelek, amelyek a haj dehidratáltságára utalnak. A hidratálást igénylő hajszálak nem elég dúsak, nem elég rugalmasak és nem szép esésűek, ezek miatt pedig élettelen, lelapuló és merev tapintású. Fontos, hogy időben felismerjük ezeket a jeleket és cselekedjünk hajunk egészségének megóvása érdekében! A száraz haj általában vegyszereknek (például hajkiegyenesítőknek), valamint hajfestékeknek és hőnek való túlzott kitettség miatt alakul ki. Bizonyos hajformázó termékek is okozhatnak hajszárazságot, mivel eltávolítják a haj természetes olajait. Míg a száraz haj intenzív regenerálást igényelhet aminosavakkal, ceramidokkal vagy keratinnal, a dehidratált hajnak csak hidratáló ápolásra és védelemre van szüksége ahhoz, hogy újra rugalmas, puha és fényes legyen.

Az egészséges, hidratált haj eléréséhez tehát mindig tudatosan válasszuk ki hajápolóinkat és figyeljünk arra is, hogy a választott termék a számunkra legfontosabb összetevőket tartalmazza.

Hidratáló hajápolási rituálé az egészséges hajért

A tökéletes hajápolási rutin 3 egyszerű lépésből áll. Az első lépés a haj alapos megtisztítása. A Hyaluron Plump krémes sampon tisztítás közben bevonja a haj kutikuláját és nedvességgel tölti fel a hajat. Ezt követi a második lépés, a haj kondicionálása. Az akár 72 órán át hidratáló balzsam segíti a haj könnyebb kifésülését, elnehezítés nélkül. Heti egyszer, amikor a hajunknak szüksége van egy kis extra hidratálásra cseréljük le balzsamunkat az Elseve Hyaluron Plump hajpakolásra. A tiszta, nedves hajra felvitt hajpakolás zselés, kiöblítendő textúrája azonnal nedvességgel vonja be és tölti fel a hajszálakat. Végül, de nem utolsó sorban pedig gondoskodjunk hajunk védelméről a 2% hialuronsavas hatóanyag-kombinációt tartalmazó, hidratáló szérummal. Ez a tejes, folyékony szérum egy nem kiöblítendő hajápoló, amely minden nap használható nedves vagy száraz hajra. Intenzíven hidratálja a hajat, miközben formázza és nedvességgel tölti fel a hajszálakat. És az eredmény? Láthatóan rugalmas, üde és hidratált haj.