Szénsavmentes a természetes.

A legelső emberi táplálékok közé tartoznak a gyümölcsök és bogyók, hiszen amíg az őseink kevésbé voltak ügyesek a vadászatban, elsősorban gyűjtögető életmódot éltek. De nem csupán zamatos ízük miatt részesei több tízezer év után is az étrendünknek a gyümölcsök, hanem mert vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag táplálékok.

Lehetetlen megmondani, mióta fogyasztunk gyümölcsleveket – talán már az első pillanattól kezdve tudjuk, hogy összepréselve vagy kifacsarva bizonyos gyümölcsök bőséges nedűt eresztenek. Arról viszont van némi információnk, hogy az emberiség úgy hatezer éve foglalkozik borkészítéssel, tehát minimum ennyi ideje szándékosan nyeri ki a gyümölcsök levét, hogy italként fogyaszthassa azt.

Ma az összes gyümölcslé előállítása nagyjából ugyanazon a gyakorlaton alapul: először gondosan ki kell válogatni a termést, majd megmosni. Ezután következik a zúzás és a sajtolás. A további lépések annak a függvényében változnak, hogy milyen típusú innivalót szeretne a gyártó a boltok polcaira helyezni.

Bár a zöldségek többsége jóval keményebb és kevésbé lédúsabb, mint a gyümölcsök, beltartalmuk ugyan annyira értékes, így már sok zöldséglével is találkozhatunk az üzletekben. Ezekből előfordulnak tisztán zöldségből kinyert levek, de általában valamilyen gyümölccsel kombinálva forgalmazzák őket, hiszen az ízük önmagukban már kevésbé vonzóak sokak számára.

Szavazz te is kedvenc termékedre a Nők Lapja Food Awardson, és nyerd meg a 15 darab, egyenként 40 élelmiszer termékből álló értékes ajándékcsomag egyikét!

 

Szobi Vitafruit

Áfonyás, szamócás piros gyümölcsital, lágy savakkal. A nyár édes kényeztetése.

 

 

 

Szobi Alma-Birsalma

100% gyümölcstartalmú egészséges és finom üdítőital. Minden úticsomag nélkülözhetetlen kelléke – 2dl-es szívószálas praktikus csomagolásban.

 

 

 

Golden Valley Céklalé 

100% cékla ital, bíborszínű vitaminbomba. Magas ásványi anyag és antioxidáns tartalmú gyulladáscsökkentő, a rák kialakulását megelőző és egészségvédő hatású.

 

 

 

Simon Gyümölcs 100% Alma-Homoktövislé – 3L

Az Alma-Homoktövislé az egészségtudatos életmód élharcosa, a homoktövis ital ízre is élénkítő, markáns fanyarsága a citrusokéra emlékeztető bizsergést hagy a nyelven.    Mitől valódi szupergyümölcs a homoktövis?  Mert igazán sokoldalú, számos erénye mellett C-vitaminban rendkívül gazdag, anyagcsere serkentő- és gyulladáscsökkentő, mindez egyetlen érett kis narancssárga bogyóba csomagolva.

 

 

Simon Gyümölcs 100% Alma-Cékla-Répalé 

Mi teszi valóságos egészség bombává a répa-cékla-alma kombinációt?  Külön-külön is elképesztően sokrétű a répa, illetve a cékla jótékony hatása, együttes erővel pedig egy olyan egészségkoktélt alkotnak, ami nem ismer kompromisszumokat. Vitaminokban, rostokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban nem csupán gazdag, de majd kicsattan tőlük. Amellett, hogy egészséges, a karakteres ízek lágy, játékos találkozása már önmagában egy finom, tartalmas ivólével kényezteti a nyelvet.

 

 

Auchan Nívó préselt alma gyümölcslé 100% 3l

Nem koncentrátumból készült, préselt gyümölcslé, 100% alma. 3 literes bag in box kiszerelésben.

 

 

 

 

Auchan Nívó préselt alma-körte gyümölcslé 100% 3l 

Nem koncentrátumból készült, préselt gyümölcslé, 75% alma, 25% körtevelő. 3 literes bag in box kiszerelésben.

 

 

 

 

Auchan Nívó préselt alma-meggy gyümölcslé 100% 3l

Nem koncentrátumból készült, préselt gyümölcslé, 75% alma, 25% meggyvelő. 3 literes bag in box kiszerelésben.

 

 

 

 

Auchan Nívó préselt alma-őszibarack gyümölcslé 100% 3l 

Nem koncentrátumból készült, préselt gyümölcslé, 75% alma, 25% őszibarackvelő. 3 literes bag in box kiszerelésben.

 

 

Ide kattintva szavazhatsz kedvenc termékedre!