Keressük az ország kedvenceit!

A 2010-es években egyre jobban kezdtek felszínre törni a klímaváltozás negatív hatásai és gyakorlatilag néhány év leforgása alatt olyan mértékben formálódott a környezetünk, hogy nehezen tudunk lépést tartani a világunk változásával. Az emberiség kétségtelenül magának okozta a bajt. Még a szakértők is nehezen tudják megállapítani, hogy pontosan milyen következményekkel fog járni a pusztításunk, de egy dologban minden tudós biztos: ha nem változtatunk azonnal, végzetes jövőre számíthatunk.

Számtalan tényező közrejátszik a klímaváltozás előrehaladásában, amelyek kivétel nélkül az emberi tevékenység számlájára írhatóak. A túlnépesedett bolygó élelmiszerellátása is ezek közé tartozik. Bár a termőföldek túlterhelésén és a futószalagon történő állattenyésztésen akarva is keveset változtathatunk, hiszen egyre több ételre van szükségünk, azonban a csomagolások megreformálásával nagy lépést tettünk a fenntarthatóbb jövő felé.

A gyártók kiemelt hangsúlyt fektetnek arra, hogy a lehető legnagyobb mértékben visszaszorítsák a csomagolások műanyagmennyiségét, továbbá ez is már leginkább újrahasznosított eredetű. A műanyag visszaszorulásával egyre nagyobb teret kap a papír, és olyan más anyagok, amelyek lebomlanak vagy 100%-ban újrahasznosíthatóak – mint például az alumínium.

Szavazz te is kedvenc környezetbarát termékedre a Nők Lapja Food Awardson, és nyerd meg a 15 darab, egyenként 40 élelmiszer termékből álló értékes ajándékcsomag egyikét!

 

XIXO #Tutti Fruity 

A XIXO felelősen gondolkodó magyar márkaként a környezettudatosság szellemében vezette be legújabb termékét, a Tutti Fruityt is. Állást foglalva a jövő csomagolása mellett, kizárólag újrahasznosított alumínium dobozokba tölti szénsavas termékeit, hisz szelektíven gyűjtve azok akár 60 nap múlva újra a boltok polcaira kerülhetnek. Környezettudatos vásárláskor válasszuk az aludobozt és gyűjtsünk szelektíven.

 

FruttaMax Bubble12 Citrom-lime gyümölcsszörp

FruttaMax Bubble12 gyümölcsszörpök környezetbarát termékek, mivel a rendkívül nagy hígíthatóságuknak köszönhetően a 0,5 literes műanyag palackos kiszerelésből 12 liter üdítőital készíthető és ezáltal sokkal kisebb a környezetre ható műanyag kibocsájtás.

 

 

 

FruttaMax Vitality Exotic-multivitamin

Fruttamax Vitality vitaminnal dúsított, hozzáadott cukrot nem tartalmazó, szénsavmentes gyümölcsös üdítőital termékcsalád 30%-ban már újrahasznosított műanyag palackos csomagolással kerül forgalomba.

 

 

Vöslauer szénsavmentes ásványvíz 1500ml

Több szempontból is úttörőnek tekinthető a Vöslauer az újrahasznosítás területén. A Vöslauer ásványvíz már Magyarországon is 100%-ban újrahasznosított PET palackokkal van jelen a piacon. A Vöslauer 2020 februárja óta 100%-ban CO2-semleges vállalat. Akár megújuló energiával, akár nagyobb energiahatékonysággal vagy újrahasznosított anyagok alkalmazásával: elértük, hogy a teljes értékteremtési lánc karbonlábnyoma következetesen csökken.

 

 

SPAR Szeletelt szalámi parmezán sajtos bevonattal 100g

A szalámigyár és a sajtüzem szerelemgyereke ez a készítmény. A harmonikus ízvilágú szalámink reggelire, vacsorára vagy épp kirándulásra is jó választás. Külső megjelenésében is az innovatív vonalat képviseli, mivel csomagolása 71%-ban papírból készül.

 

 

Ide kattintva dönthetsz arról, ki kapja meg az év környezetbarát terméke díját a Nők Lapja Food Awardson!