Ha nehéz volt az ebéd, válassz könnyű édességet!

Ki ne szeretné a tejes desszerteket?

Gondoltad volna, hogy a magyarok nagy kedvence tulajdonképpen nem is egészen hazai találmány? A Túró Rudit először az 1960-as évek végén kezdték el gyártani, orosz mintára. A szirok, amely formájában ugyan változatos, hiszen lehet gömb, ovális, szögletes – vagy akár rúd is – de összetevőit tekintve egy kakaós masszával bevont, édeskés túrókrémről van szó. A szocialista tejipar tanulmányozása során tetszett meg a háromfős magyar delegációnak, és rövid időn belül az egész ország kedvencévé vált.

Több anekdota is létezik a Túró Rudi név eredetéről, így nem tudjuk bizton állítani, hogyan is született az ikonikus elnevezés. Az viszont tény, hogy nem viselheti akármelyik tejes desszert, mivel a megnevezés a jog oltalma alatt áll. Tehát csak azok a gyártók alkalmazhatják ezt a védjegyet, ha az eredetileg jogosult cégek arra engedélyt adnak.

Persze emellett még számos olyan tejes desszertünk van, aminek egyedi receptúráját csak Magyarországon ismerik. Itt van például a krémtúró, ami szintén a hatvanas évek végén jelent meg a boltok tejeshűtőiben. Bőven van miből válogatnunk, ha valami olyan finomságra vágynánk, amelynek a tápértékei is legalább annyira jók, mint az íze.  

Szavazz te is kedvenc termékedre a Nők Lapja Food Awardson, és nyerd meg a 15 darab, egyenként 40 élelmiszer termékből álló értékes ajándékcsomag egyikét!

 

Update Food Update túródesszert

A túró létkérdés, hiszen fehérjében gazdag, ha pedig zsírszegény tehéntúró képezi az alapját és hozzá kakaós bevonat jár, olyan csemegéhez juttok, amit a nap bármely szakában gondtalanul fogyaszthattok.  Hogy desszertünket megszeretitek-e, az nem kérdés, de hogy mennyit esztek belőle, annak csak az étvágyatok lesz a megmondója!

 

 

Pöttyös Túró rudi 0% hozzáadott cukorral

Az igazi Pöttyös Túró Rudi 0% hozzáadott cukorral, hogy azok is élvezhessék a magával ragadó Pöttyös ízvilágot, akik valamilyen oknál fogva étkezésük során kiemelt figyelmet fordítanak a cukor- és energiabevitelre.

 

Milli Krémtúró 0% hozzáadott cukorral, vaníliás 

A közkedvelt Milli Krémtúró 0% hozzáadott cukorral, hogy még könnyebben beillesztető legyen egy kis finomság a mindennapokba.

 

 

Penny Market Sissy natúr rudi 5x30g

A Sissy Natúr Rudi kicsik és nagyok körében is egyaránt kedvelt finomság. Ha egy kis édességre vágysz, akár a reggeli kiegészítéseként, sportolás után, vagy csak egy nehéz nap végén a Sissy natúr rudi kitűnő választás. Az 5 darabos kiszerelésnek köszönhetően biztosítja a hosszan tartó ízélményt.

 

Reál Falusi óriás túródesszert 51gr 

A tejtermékek egyik nagy klasszikusa az óriási túródesszert kakaós bevonattal. Kijelenthetjük, hogy nincs ember Magyarországon, aki ne ismerné és ne szeretné.  2-10 °C között tárolandó.  Túródesszertünk hazai termék védjeggyel rendelkezik, azaz összetevőinek több mint 50%-a magyar, és a feldolgozás minden egyes lépése Magyarországon történt.

Reál Choco-Roll 33gr

Hazai feldolgozású, kakaós-csokoládés krémmel töltött ostyarúd kakaós bevonóval mártva. Magasabb minőségű kakaópor és krémmargarin hozzáadásával készült.  Hűtve tárolandó.

 

Ide kattintva szavazhatsz kedvenc termékedre!