Lehet keménycukor, töltött finomság vagy gumicukor: ugyan úgy szeretjük az édességeket.

Bizony, az édes nassolnivalók is több százéves hagyománnyal bírnak: egészen az ókori egyiptomiakig vezethető vissza a történetük. Később a görögök és rómaiak is méz és gyümölcsök felhasználásával készítettek édességet, de Kínában is alkalmazták ezt a technikát. A ma ismert cukorkákhoz hasonlót azonban csak a 16. századi Európában kezdtek el gyártani, ami luxuscikknek számított.

Persze az első cukorkák merőben másak voltak, mint a ma jól ismert változatok. Az 1600-as években például rudacskák formájában volt elérhető, de csak a legkiváltságosabbak számára. Az idő múlása magával hozta a fogyasztói igények változását és a technológia fejlődését, így megjelentek a töltött cukorkák, a karamellák és a gumicukrok is a boltokban.

Magyarországon a kiegyezés kora körül kezdenek cukorkagyártásba Budapesten, illetve Sopronban. A két nagyüzem mellett kezdetleges módszerekkel cukrászok is foglalkoztak édességkészítéssel. Jóval később, a 2000-es években egy gumicukor világmárka is létesített gyárat hazánkban, ami azóta is termel a külföldi és a magyar piacra egyaránt.

Szavazz te is kedvenc termékedre a Nők Lapja Food Awardson, és nyerd meg a 15 darab, egyenként 40 élelmiszer termékből álló értékes ajándékcsomag egyikét!

 

Werther’s Original tejszínes karamellcukorka 90g 

A Werther’s Original karamella íze összehasonlíthatatlan! Az egyedülálló Werther’s Original cukorkák különleges recept alapján, valódi vajjal és friss tejszínnel készülnek, mely generációk óta gyermekkorunk édes ízét idézi.

 

 

Nimm2 Smilegummi Softies Yoghurt 90g

Puha vegyes gyümölcs ízű joghurtos töltött gumicukorka hozzáadott vitaminokkal. A nimm2 Smilegummi Softies Yoghurt töltött gyümölcsös gumicukorka gyümölcslével és hozzáadott vitaminokkal készül. Extra puha textúrájának köszönhetően mennyei ízélményt biztosít.

 

 

Mamba olvadó cukorka 

Gyümölcsös, puha karamella finom eper, málna, narancs és kóla ízekben. Minden Mamba rúd 4 darab külön csomagolt kockát tartalmaz, benne egyenként 6 darab olvadó cukorkával, így megosztásra is ideális, kicsik és nagyok számára egyaránt.

 

Ide kattintva szavazhatsz kedvenc termékedre!