A téliszalámi és a májkrém is ott van minden magyar hűtőjében, de tudd meg, kik neveztek a Nők Lapja Food Awards csemege húskészítmények kategóriájába.

Bizton állíthatjuk, hogy húskedvelő nép a magyar. Nem csupán gazdag levesek, főételek, hanem sajátos ízvilágú csemege húskészítmények is büszkén sorakoznak a hagyományos ételeink listáján. A disznótoros szokások mai napig élő részét képezik a magyar kultúrának.  Azonban ahogy növekedett a népesség, főleg a városokban, egyre nőtt a kereslet a csemegehúsok iránt is – ezt az igényt a kiskereskedők, na meg persze a vidéki rokonság és ismerősök nem tudták kellően kielégíteni.

Számos húsipari termék szerepel a Hungarikumok között, nem csupán sertésből, de hízott libából előállított csemegék is. Sőt, a szegedi téliszalámi az Európai Unió oltalom alatt álló eredetmegjelölésével is rendelkezik. Mindezt az egyedi összetevőivel és elkészítési módjával elért különleges állaga és ízvilága érdemelte ki.

Habár sokan tartják a klímaváltozás egyik befolyásoló tényezőjének a húsipart, a gyártók minél inkább környezettudatosabb megoldásokra törekednek az elmúlt években. Nincs ez másként Magyarországon sem: számos hazai cég minimalizálja a termékeik csomagolásához szükséges műanyag mennyiségét, amely sok esetben részben vagy teljesen újrahasznosított eredetű.

Szavazz te is kedvenc termékedre a Nők Lapja Food Awardson, és nyerd meg a 15 darab, egyenként 40 élelmiszer termékből álló értékes ajándékcsomag egyikét!

Öreghegyi Kézműves Hús Füstölt csemege parasztkolbász

Tartja a mondás, hogy a lényeg a részletekben rejtőzik, ez a receptúra apáról fiúra száll. A minőségre nagy hangsúlyt helyezve, termékeinket gondosan válogatott alapanyagokból, szívvel és egy csipetnyi titokkal fűszerezve készítjük el. Kulcsfontosságúnak tartjuk, hogy a készítés során ne használjunk mesterséges adalékanyagokat és tartósítószereket. A töltést követően, hagyományos füstölőben, keményfával füstöljük őket, majd több héten keresztül érleljük.

SPAR hazai. szeretem Viaszos borjú májas 400g

A SPAR hazai. szeretem májassal megkent kenyérből mindig jöhet egy újabb utolsó szelet… ezt tapasztalatból tudjuk. Kóstold meg te is a SPAR saját húsüzemében készülő viaszos borjúmájasunkat! A rendkívül krémes, harmonikus ízvilággal rendelkező borjúmájas sima és sülthagymás ízben is elérhető.

 

 

Gallio Natúr pulykamellsonka

Az ízfokozómentes, színezékmentes 97%-os hústartalmú Gallio pulykamellsonka nem hiányozhat egyetlen egészségtudatos háztartásból sem. Natúr íze miatt kiválóan alkalmas karakteres sajtkrémes vagy fűszervajas szendvicsek feltéteként, de a gyerekek uzsonnás dobozából se hagyjuk ki, ha valami finomat és igazán jót csomagolnánk. A formázott, hőkezelt, szeletelt pulykamellsonka védőgázas csomagolásban kapható a boltokban, áruházakban.

 

 

Gallio Roppantott borsos pulykamellsonka

Mi is tehetne egy Gallio pulykamellsonkát még karakteresebbé, mint a kerekszemű feketebors, összeroppantva. A magas, 97%-os hústartalmú pulykamellsonka alá harmónikusan simul a természetes vaj, de tálalhatjuk ízletes rukkolával és sajtokkal egyaránt. A formázott, hőkezelt, szeletelt pulykamellsonka védőgázas csomagolásban elérhető, ízfokozó és színezékmentes.

 

PICK Szalametti Fokhagymás szalámi

A minőségi alapanyagokból készülő, bükkfával füstölt PICK Szalametti szalámi termékcsalád 2021 áprilisától teszi változatossá a mindennapokat.   A fokhagymás Szalametti igazán egyedi és ínyenc tagja a termékcsaládnak. A szalámi fűszerezése és füstölt illata a tradicionális szalámi jegyeket hordozza, melyet a modern gyártástechnológiával és szakértelmünkkel ötvöztünk.   A különlegességét pedig a valódi fokhagymapehelyből készült fűszerkabát, illetve a minőségi és magas hústartalom jelenti.

 

PICK Szalametti csemege szalámi

A minőségi alapanyagokból készülő, bükkfával füstölt, harmonikus fűszerezésű PICK Szalametti szalámi termékcsalád 2021 áprilisától teszi változatossá a mindennapokat.   A termékek fűszerezése és füstölt illata a tradicionális szalámi jegyeket hordozza, melyet a modern gyártástechnológiával és szakértelmünkkel ötvöztünk.   A csemege Szalametti hamar népszerű kiegészítőjévé vált a szendvicseknek, minőségi és magas hústartalmának és kiegyensúlyozott ízvilágának köszönheti.

 

Rio Mare Paté tonhalpástétom 100 g

A nagyszerű és sokoldalú Rio Mare tonhal lágy, krémes pástétomként ínycsiklandó ízzel és illattal, hozzáadott tartósítószer nélkül.  Könnyen kenhető szendvicsekre, de étvágygerjesztően és mutatósan díszíthetünk vele zöldségeket és snackfalatokat is.  Visszazárható kupakjára állítva praktikusan tárolható hűtőszekrényben.   Rio Mare: Valódi Olasz Ízvilág.

 

 

Ide kattintva szavazhatsz kedvenc termékeidre!