A sütésre kész tészták megkönnyítették a háziasszonyok életét.

A sütőiparban dolgozók és cukrászok évekig tanulnak, hogy elsajátítsák azt a tömérdek tészta receptet, amikből finomabbnál finomabb pékárukat hoznak létre. Ahogyan a történelem során minden szakma, így a sütés mestersége is fokozatosan fejlődött azzá a sokszínű hivatássá, ahogyan ma ismerjük.

Azt tudtad például, hogy a leveles tésztát Franciaországban fedezte fel Claudius Gele, aki még csak tanonc volt a később egész világot meghódító recept kitalálásakor? A beteg édesapjának szeretett volna egy finom és tápláló kenyérfélét sütni, akinek szigorú diétája csak lisztet, vizet és vajat engedett meg.

Bár sokan a franciákat tartják etalonnak, mi magyarok is számtalan olyan receptet találtunk fel, amelyek kiállták az évszázadok próbáját. Gondoljunk csak a kürtőskalács különleges kelt, vagy a rétes páratlanul vékonyra nyújtható tésztájára: mindkettő a 16. század körül, a történelmi Magyarország területén honosodott meg.

Ahhoz, hogy az ügyetlenebb háziasszonyok is otthonuk kényelmében, bármiféle előképzettség nélkül, leveles tésztából készítsenek süteményeket, a huszadik század második feléig várni kellett. Nem meglepően az Amerikai Egyesült Államokban találták ki azt az eljárást, amivel pitetésztát fagyaszthattak le. Innentől kezdve pedig egyenes út vezetett a megannyi sütésre kész tészta élelmiszerboltok polcaira kerüléséhez.

Szavazz te is kedvenc termékedre a Nők Lapja Food Awardson, és nyerd meg a 15 darab, egyenként 40 élelmiszer termékből álló értékes ajándékcsomag egyikét!

Update Food Update pizzagolyó 

A mediterrán ízek szerelmeseinek fejlesztettük ki a rostokban és fehérjében gazdag Update pizzagolyó receptúráját. A 2x250g-os kiszerelésnek hála mindjárt 2 pizzára elegendő tésztát kapunk, amit 3 óra felengedés után szabadon nyújthattok, formázhattok, alakíthattok, majd gazdag feltéttel díszítve tálalható fel saját magunk és persze kedves vendégeink legnagyobb örömére.

 

Update Food Update leveles tészta

Többé nem kell mérni, gyúrni, keverni, sem a szakácskönyveket bújni, hiszen Update leveles tésztánk tökéletes választás, mindezek kiküszöbölésére! Elemi rostban és fehérjében gazdag, alacsony szénhidráttartalmú,250g-os kiszerelésben kapható gyorsfagyasztott leveles tésztánk egyik háziasszony konyhájából sem hiányozhat. A fagyasztóból kivéve mindössze 30 perc felengedés után kiváló alapul szolgálhat minden olyan étel számára, amit az elhízástól való félelem okán korábban nem mertetek elkészíteni.

Penny Ready Friss leveles tészta 

A baráti és családi összejövetelek nélkülözhetetlen résztvevői a különféle házi készítésű vendégváró falatok. Erre a legegyszerűbb megoldást a levelestészta jelenti. Felhasználása rendkívül egyszerű. A tésztát simítsuk ki, formázzuk meg és tetszés szerinti ízesítést követően készíthetünk belőle édes süteményeket, mártogatóst vagy akár sós és pizzás falatkákat is. A termék előnye, hogy akár 15 perc alatt friss finomság kerülhet az asztalra.

Tante Fanny friss leveles tészta

A Tante Fanny friss leveles tészta egy igazi mindentudó. Akár édes, akár pikáns hozzávalókkal kombinálod , minden ízlést kiszolgál. Finom rétes, torta vagy sütemény, de snack, partifalatok és aprósütemények is egyszerűen, gyorsan elkészíthetőek. Csak tiszta növényi összetevőket tartalmaz: mint pl. a margarin – keményített zsírok és olajok nélkül. Tante Fannynál a színezékek, ízfokozók és tartósítószerek szóba sem jöhetnek, a kreativitás viszont annál inkább!

Ide kattintva szavazhatsz kedvenc termékedre!