Már az ősemberek is őröltek gabonát mozsarakkal, de hosszú út vezetett a mai lisztekhez.

Egyik legalapvetőbb élelmiszer-alapanyagunk a liszt, hiszen a kenyér – és kenyérfélék – már évezredek óta szerves részét képezi az emberek étrendjének. Persze a mai kelesztett tésztákból kisült kenyereket nem igazán lehet ahhoz a lepényszerűséghez hasonlítani, amit a korai emberek az őskorban fogyasztottak. Az első lisztet mozsárral összetort gabonából állították elő, tehát hosszú út vezetett a ma használt lisztekhez.

A pandémia ideje alatt rengetegen kezdtek új hobbikba, így megugrott az otthon kenyeret és különböző pékárukat készítő lelkes amatőrök száma. Szerencsére nekik nem kell nagy erőfeszítések árán, mozsárral megőrölni a sütéshez szükséges lisztet: az élelmiszerboltokban tucatszámra válogathatnak belőlük, így tényleg olyat vihetnek haza, ami számukra a legideálisabb.

A hagyományos, búza vagy másféle gabonaőrlemények mellett olyan alternatív alapanyagokból is készítenek már lisztet, mint például a kukorica. A speciális étkezési igényű, vagy szimplán csak életmódváltók olyan liszteket is beszerezhetnek, amelyek csökkentett szénhidráttartalommal rendelkeznek. Továbbá vannak olyan gyártók, akik konkrét élelmiszerek elkészítéséhez állítanak össze lisztkeverékeket, hogy a lehető legjobb minőségű pékárut – vagy süteményt – süthessük meg az otthonunkban.

Szavazz te is a kedvenc termékedre, és nyerd meg a 15 darab, egyenként 40 élelmiszer termékből álló értékes ajándékcsomag egyikét!

 

Dia-Wellness DW-50 Lisztkeverék

Szénhidrátcsökkentett lisztkeverék általános konyhai használatra a búzaliszt kiváltására. Élelmi rostban és fehérjében gazdag. 50%-kal kevesebb szénhidráttartalommal.

 

 

 

Civita kukoricaliszt

A kukoricafeldolgozás teljes folyamata a CIVITA üzemében történik, ahol semmilyen más nyersanyag, adalékanyag, vagy vegyszer nem fordul elő. Ez garantálja a kiváló minőséget és a gluténmentes, 100 %-ban természetes CIVITA termékeket. A kukoricaliszt kiváló alapanyag a főzelékek vagy krémlevesek sűrítéséhez, palacsinta sütéséhez, vagy egyéb lisztekkel keverve izgalmas sütemények készítéséhez.

 

 

 

Auchan Nívó búzarétesliszt 1kg 

Az élelmezési búzafinomlisztnél érdesebb tapintású, durvább szemcséjű búzaőrleménye. Ideális rétesekhez, apró süteményekhez, kekszekhez, omlós tésztákhoz, sós süteményekhez.

 

 

 

Auchan Nívó búzadara 1kg

Élelmezési búza magbelsőjének nagyszemcsés őrleménye, amely fehéres krémszínű és kis mennyiségben a daraszemcsére tapadó héjat is tartalmaz. Ideális galuskákhoz, gyúrt tésztákhoz, gombócokhoz, tejbegrízhez és egyéb édességekhez.

 

 

 

Dia-Wellness Gluténmentes piskótaliszt

Egyszerű felhasználás mellett készíthetünk szaftos, feltekerhető, gluténmentes, tejmentes piskótát. Nagy előnye, hogy a belőle készült piskóta nehezen szárad ki. Az IR táplálkozásba beilleszthető.

 

 

 

SPAR Natur Pur búzafinomliszt

A SPAR Natur Pur termékcsalád minden tagja bio termék, azaz ellenőrzött bio- (más néven ökológiai) gazdálkodás és gyártás szabályainak megfelel. A SPAR Natur Pur búzafinomlisztet jó szívvel ajánljuk a biotermékekben utazó tudatos vásárlónak.

 

 

 

Penny Market Free gluténmentes lisztkeverék 1kg 

A Pennyben található Free saját márka mentes kínálatában megtaláljuk az 1kg-os kiszerelésű, kukoricaliszt alapú gluténmentes lisztkeveréket, melyből a gluténérzékeny vásárlók is kiválóan finom ételeket készíthetnek legyen szó akár édességekről, tésztákról vagy sós ropogtatnivalóról. A csomagoláson kiváló gluténmentes amerikai palacsinta receptet találunk a gluténmentes liszt keverék felhasználását segítve.

 

 

Penny Market Free gluténmentes kenyérliszt keverék 1kg

A Pennyben található Free Gluténmentes kenyérlisztkeverék kifejezetten gluténérzékenyek számára készült, így nekik sem kell lemondaniuk a kenyérsütés örömteli pillanatairól. A keverék egyaránt tartalmaz rizslisztet és hajdinalisztet is. A csomagolás oldalán található elkészítési javaslat alapján 30 perc kelesztés és 50 perc sütést követően friss, finom, gluténmentes cipót tudhatunk az asztalunkon.

 

 

Norbi Update Low Carb liszt 

A hagyományos lisztekhez képest 50%-kal csökkentett természetes lisztkeverékünk kényelmes megoldás azoknak, akik nehezen találják el a megfelelő arányokat. Lisztkeverékünk a Master Mix és hagyományos liszt elegyének felhasználásával készült, a hagyományos termékekhez képest 50%-kal csökkentett szénhidráttartalma pedig garancia arra, hogy a kilók elleni harc a legfinomabb sütemények elfogyasztása közben se okozzon nehézséget!

 

Ide kattintva szavazhatsz kedvenc termékedre!