Futás utánunk! – Vass Virág beköszöntője az új Nők Lapjából

Ha valakinek még nem lennének erről tapasztalatai, akkor elmondom, hogyan szánja rá magát az ember a futásra. Komoly szakirodalma van a neten, utánaolvastam.

Az első teendő, keressünk fel egy próbafülkét, lehetőleg olyat, ahol felülről esik ránk a fény. Vásárolni nem kell, csak mímelni, elvégre ingyenes tömegsportról beszélünk. Bemelegítésképpen vegyük le a ruháinkat, álljunk a neonfény alá, és nézzünk szembe a tükörképünkkel. Ez a mentális ráhangolódás pillanata.

Ha már úgyis a plázában járunk, szerezzünk be egy akciós és/vagy csinos futócipőt.

Másra nem is lesz szükségünk, már közel a cél, gyerünk!

A cipő mellett a másik sarkalatos pont a megfelelő futószövetséges kiválasztása.

A női futóklubok útmutatója szerint futószövetséges nélkül nem is érdemes belevágni. (Kezdő futóknak kifejezetten tanácsos sportolás közben pletykálni, ez biztosítja az egyenletes, ám nem túl gyors tempót.) Egyre több női futóklub van. Meglepő, hogy a futószövetséges viszont hiánycikk.

A barátnőim puhányok, mindenben kivetnivalót találnak.

Az útvonalban, a távolságban, az időpontban, a módszerben úgy általában. Nem érnek rá, nem hisznek a flow-ban! A flow akkor köszönt ránk, amikor dől rólunk a víz, szúr az oldalunk, gyűszűnyire töpörödik a tüdőnk, elsötétül előttünk a világ. Csodálatos érzés lehet. Az ember megküzdhet térrel és idővel, bármire képes egy jó futószövetséges oldalán. De hol lehet ilyet találni?

Természetesen hűséges olvasótáborunk, a Nők Lapja olvasóinak körében! Felhívásunkra már eddig is több mint százan jelentkeztek (58. oldal), most itt a lehetőség, hogy a nőklapja.hu oldalán még többen csatlakozzanak az életmódváltó programunkhoz. Ha nincs kedve futni, sétáljon, kertészkedjen, mozogjon velünk! Szeretne jobban aludni, megküzdeni a terhesség után felszaladt kilókkal, a változókor tüneteivel, a berozsdásodott ízületekkel, szeretne testileg, lelkileg megújulni? A szakértők szerint ehhez mindenekelőtt két dologra lesz szüksége: információra és mély, biztonságos emberi kapcsolatokra.

Most nem csupán szakmai segítséget, belgyógyász, dietetikus, pszichológus támogatását és ösztönző nyereményeket kínálunk, sokkal többet annál: sorstársakat.