Fizetőeszköz volt, ma már minden polcon ott van

A só mellett számtalan fűszerrel ízesíthetjük ételeink.

Nincs olyan háztartás, ahol ne találnánk a konyhában legalább egy kis sót, vagy valamilyen fűszert. Az élelmiszerboltokban is széles választékban, kedvező áron juthatunk hozzájuk, ám a történelem során ez nem mindig volt így. A kontinenseket és tengereket, óceánokat átszelő kereskedők legértékesebb portékáinak számítottak a különféle fűszerek, amelyekkel már az ókortól kezdve kereskedik az ember. Egész kultúrákat és társadalmakat formáló erővel bírtak egykor ezek a növényi őrlemények.

Persze még mindig akad olyan fűszer, amelyből kis mennyiségért is magas árat kell fizetni, de a huszadik század második felére általánosan elérhető termékké vált nagyrészük. A mindenki által ismert, sárgás színű ételízesítőt is ekkor találták fel, ami gyorsan eljutott Magyarországra is. A hétköznapi emberek életét nagyban megkönnyítik azok a komplex fűszerkeverékek és ételízesítők, amelyek ma a boltokban kaphatók. Furcsa belegondolni, hogy azok a szárított növények, amikkel ízletessé varázsoljuk az ételeinket egykor csupán a legkiváltságosabb társadalmi rétegek számára voltak elérhetőek, csak úgy, mint a só.  

Szavazz te is kedvenc termékedre a Nők Lapja Food Awardson, és nyerd meg a 15 darab, egyenként 40 élelmiszer termékből álló értékes ajándékcsomag egyikét!

 

Kotányi Tarkabors malom

A Kotányi tarkabors az a keverék, amivel az aromás, pikáns, borsos íz a legharmonikusabban elérhető. A négyféle bors íze különböző, de egymást tökéletesen kiegészítve összhangot alkotnak. A praktikus őrlőfejes malom kiszerelésnek köszönhetően pedig lehetőségünk van egy kattintással állítani az őrlési finomságon.  Dekorálásra is kitűnő.

 

 

Kotányi Füstölt bors, egész

Az intenzív, füstös ízjegyek kedvelőinek – természetesen!   Szárítás

 után a borsszemeket 7 napig kíméletesen bükkfán füstöljük. Ezzel a borskülönlegességgel finom füstös ízeket varázsolhatunk a húsos és zöldséges ételeinknek egyaránt. Használatával grillhangulatot teremthetünk akár szezonon kívül is.  Kiszerelés: tasak 15 g

 

 

Vegeta ételízesítő

A Vegeta a világ első univerzális ételízesítő keveréke, amit 1959-ben talált fel Zlata Bartl horvát kémikus, a terméket pedig azóta is Horvátország egyik legnagyobb vállalata, a Podravka gyártja. Az ikonikus ételízesítőt hazánkban 1967 óta használják dédnagymamáink, nagymamáink az ételek ízesítésére és megkoronázására. A kék csomagolású Vegeta ételízesítő a legelterjedtebb világszerte (több mint 50 országban), a magyar piacon is ebből kapható a legtöbbféle kiszerelés.

 

 

Vegeta Natur ételízesítő

 A Vegeta Natur ételízesítő kizárólag természetes összetevőket tartalmaz, ami válasz napjaink természetesség iránti igényére. Nincsenek benne hozzáadott ízfokozók, színezékek, adalékanyagok és tartósítószerek, rendkívüli ízét a szárított zöldségek és a legfinomabb fűszerek kivételes keverékének köszönheti. Hagyományos konyhasó helyett tengeri sóval készül, ráadásul még gluténmentes és vegán is, így tökéletes választás azok számára, akik a tudatos és egészséges táplálkozást tartják szem előtt.

 

Vegeta Tyúkhúsleveskocka 

A generációkat végigkísérő Vegeta márka nemcsak ételízesítőivel, hanem leveskockáival is segít a konyhában, hogy igazán házias fogások kerülhessenek az asztalra. Vegeta Tyúkhúsleveskocka hozzáadásával könnyen és magabiztosan megidézhetjük a gyerekkorunk húsleveseinek régi, hagyományos ízeit. Emellett a Vegeta leveskockák rendkívül sokoldalúak, hiszen egyaránt használhatók rizottók, raguk, illetve sok más étel ízesítéséhez is. További kapható ízek: Pörkölt- és gulyáskocka, Erőleveskocka.

Ide kattintva szavazhatsz kedvenc termékeidre!