Nem gondolnád, de ez az ital is a patikában született

Ha már unod a vizet, dobd fel egy kis szörppel!

Talán meglepő, de a szörpöket nem lehetett mindig az élelmiszerboltokban beszerezni, ugyanis először a gyógyszerészetben alkalmazták ezeket a sűrű és tömény oldatokat, hogy a kanalas orvosságoknak elviselhetőbb ízt kölcsönözzenek. A magyar nyelvben a gyógyszertári szirupok és az élvezeti értéket képviselő szörpök közötti megkülönböztetést Bugát Pál nyelvújítási szavának köszönhetjük.

Többféle eljárással készülhetnek ezek az ízes oldatok, de a leggyakrabban alkalmazott technikákkal gyümölcsszirupokat és glükóz-fruktózszirupokat gyártanak. Előbbi talán egy egészségesebb variációnak mondható, hiszen legfőbb alapanyaga a gyümölcslé vagy gyümölcsvelő. Tudtad, hogy az állatvilágban is előfordul egy, a szörpökhöz nagyon hasonló végtermék? A méz tulajdonképpen egy tömény glükóz-fruktózszirup.

A sűrű oldatokat sok országban leginkább csak ételízesítésre használják, például Amerikában szinte már nemzeti ételnek számít a juharszirup. Hazánkban viszont szörp formájában, italként örvend a legnagyobb népszerűségnek, mondhatni hagyománya van. Ki ne emlékezne a 80-as évek ikonikus ízére, a Jaffára?

Szavazz te is kedvenc termékedre a Nők Lapja Food Awardson, és nyerd meg a 15 darab, egyenként 40 élelmiszer termékből álló értékes ajándékcsomag egyikét!

 

FruttaMax Bubble12 Citrom-lime gyümölcsszörp

A Magyarországon gyártott FruttaMax Bubble12 citrom-lime gyümölcsszörp 50% névadó gyümölcsösszetétellel, rendkívül magas, 1:23 hígítási aránnyal készül, így 12 liter kész gyümölcsös ital elkészítésére alkalmas.  Hígítását a terméken lévő mérőpohár segíti.  Kíváló limonádék, koktélok elkészítésére is.

 

 

 

 

FruttaMax Bubble12 Eper gyümölcsszörp

A Magyarországon gyártott FruttaMax Bubble12 eper gyümölcsszörp 50% névadó gyümölcsösszetétellel, rendkívül magas, 1:23 hígítási aránnyal készül, így 12 liter kész gyümölcsös ital elkészítésére alkalmas.  Hígítását a terméken lévő mérőpohár segíti.  Kíváló limonádék, koktélok elkészítésére is.

 

 

 

 

FruttaMax Bubble12 light narancs gyümölcsszörp

A Magyarországon gyártott FruttaMax Bubble12 light narancs gyümölcsszörp 50% névadó gyümölcsösszetétellel, rendkívül magas, 1:23 hígítási aránnyal készül, így 12 liter kész gyümölcsös ital elkészítésére alkalmas. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz.  Hígítását a terméken lévő mérőpohár segíti.  Kíváló limonádék, koktélok elkészítésére.

 

 

Piroska Szörp Erdei Vegyes Essencia gyümölcsszörp

A Piroskaszörp legújabb termékcsaládja az Essencia 50%-

os gyümölcstartalmú sűrű szörp, 26-szoros  hígítási aránnyal.  Málna, Erdei vegyes, Citrus Mix és Narancs ízekben kapható 0, 25 literes mini flakonban.

 

 

 

 

Piroska Szörp Narancs gyümölcsszörp 

Egyedi íz zamatos gyümölcsből. Hozzáadott színezéket nem tartalmaz.  33% gyümölcs tartalommal, cukorral.

 

 

 

 

 

 

Piroska Szörp Light citrus-mix gyümölcsszörp lime ízesítéssel

A nyár legüdítőbb itala: Citrusmix gyümölcsszörp édesítőszerekkel, 90%-kal csökkentett energiatartalommal, 33% gyümölcstartalommal. Egészséges és finom.

 

 

Ide kattintva szavazhatsz kedvenc termékedre!