Enélkül szegényebb lenne a magyar gasztronómia

Minden finomabb lesz tőle!

Legalább annyira szerves része a hagyományos magyar gasztronómiának a tejföl, mint mondjuk a fűszerpaprika. Sőt, talán azt is kijelenthetjük, hogy az egyik legszéleskörűbben felhasználható alapanyag a konyhánkban: lehet belőle habarás, ízesíthet önmagában leveseket és tésztaételeket, de édesen desszertekben, süteményekben is megtalálható. Na meg persze a lángos vagy a túrós csusza sem az igazi egy jó adag tejföl nélkül, ugye?

Az angol sour cream áll hozzá a legközelebb, amely 12-16 százalékos zsírtartalommal bír – míg a magyar tejfölnek legalább 16 százalékosnak kell lennie.  A külhoni magyarok általában ezzel helyettesítik a hagyományos receptjeinkben a tejfölt, vagy a szintén számos országban elterjedt crème fraîche-sel, amit a franciáknak köszönhetünk. Azt a tejterméket viszont, amit mi magyarok tejfölként ismerünk, csak hazánkban lehet megvásárolni.

Természetesen a speciális táplálkozási igényűeknek is vannak opciók, amelyekkel kiválthatják a hagyományos tejfölt. Több gyártó készít laktózmentes változatot, illetve a boltok polcain előfordulnak olyan növényi eredetű készítmények is, amelyek tökéletesen imitálják a tejes változat állagát és ízét.  

Szavazz te is kedvenc termékedre a Nők Lapja Food Awardson, és nyerd meg a 15 darab, egyenként 40 élelmiszer termékből álló értékes ajándékcsomag egyikét!

 

Reál tejföl 20%, 330g

A Reál tejföl magas hőmérsékleten hőkezelt, homogénezett tejszínből készült, 20%-os zsírtartalommal.  2019-ben a Reál 20%-os, 330 grammos tejföl elsők között érdemelte ki a Kiváló Minőségű Élelmiszer díj arany fokozatát, igazolva ezzel annak kiemelkedő minőségét, továbbá Magyar Termék védjeggyel rendelkezik, ami garantálja, hogy 100%-ban magyar alapanyagból, Magyarországon készült termék.

 

 

SPAR PREMIUM TEJFÖL 25% 270g

Az elkészített étel több az alapanyagok összességénél, ám alapszabály, hogy a hozzávalók minősége nagyban meghatározza az összhatást. Ha valami véletlenül mégsem terv szerint sikerülne, az viszont bizonyosan nem az élőflórás, kiemelten magas, 25%-os zsírtartalmú SPAR PREMIUM tejfölön fog múlni. Lágy, harmonikus ízű, krémes, sűrű állagú, prémium minőségű tejföl – legyen mindennek az alapja.

 

Nádudvari tejföl 25%-os

A Nádudvari 25%-os tejföl elsők között nyerte el a NÉBIH szakmai zsűrijének díját, a Kiváló Minőségű Élelmiszer Védjegy Arany fokozatát. E védjegyet csak a kategóriájukban a legjobbaknak ítélt termékek kaphatják meg. A Nádudvari egyik zászlóshajója minden töltött káposzta kedvence, a túrós csuszák álma, a magyar konyha alapja. Nélküle elképzelhetetlen egy jó rakott krumpli, vagy gombapörkölt, és a legtöbb pogácsa.

 

Nádudvari laktózmentes tejföl

A Nádudvari laktózmentes tejföl teljesértékű hozzávalója minden tejfölös finomságnak a konyhában. A Nádudvari tejföl termékcsalád legújabb tagja, melyet a laktózérzékenyek fogyasztók számára fejlesztettünk ki. Fontos számunkra, hogy a család minden tagja élvezhesse a legjobb tejfölös finomságokat, anélkül, hogy különbséget tehetnénk, melyik tejfölt használta a háziasszony.

 

Ide kattintva szavazhatsz kedvenc termékeidre!