BabaMama Expo, koncert, majális, kirándulás? 5+1 program a hétvégére

Szuper idő lesz hétvégén, irány a szabadba! Országszerte számtalan remek programot találsz, mi most 5+1-et ajánlunk.

Minden a babákról és a mamákról!

Változatos programok várnak a hétvégén a BabaMama Expo standjainál és színpadán egyaránt! Egészség, nevelés, divat, játék és minden, ami babának és mamának fontos lehet! Mi is ott leszünk. 
A Nők Lapja 9 HÓNAP bookazine is szeretettel vár minden babát tervező vagy váró olvasót erre a rendezvényre. Vásárolj a helyszínen belépőjegyet, és kérd hozzá a 9 HÓNAP bookazine-t! A jegy + bookazine ára 4500 Ft, amelyért részt vehetsz az eseményen és egy 2950 Ft értékű kiadványt is hazavihetsz rengeteg hasznos és hiteles infóval a babázásról.
Időpont: 2022.04.29 – 2022.05.01.
Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna
További információ: babamamaexpo.hu

Történelmi lovasjátékok – vissza a középkorba!

A sümegi Történelmi Lovasjátékokon a középkort megidéző lovasjátékkal várják az érdeklődőket. A műsor nyitányaként mongol lovaskaszkadőr, majd egy spanyollovas karusszel bemutatóval kápráztatják el a közönséget, ezt követően egy rövid fegyverbemutató után a Lovagi Torna bemutató következik. Az arénában gyalogos bajvívók mérik össze erejüket, és lovagok lovas párviadalon mérettetik meg magukat. A műsor főbb elemeit a középkorban ismert lovagi tornákból merítették, így az ügyességi fegyverbemutató – íjászat, csatacsillag-, csatabárd-, dárdahajítás – gyalogosan és lovon, a lovas- és gyalogos bajvívás (kardokkal, pajzsokkal, buzogánnyal, stb.) egyaránt része az előadásnak.
Időpont: 2022.04.29.
Helyszín: Sümegi vár lábánál – Történelmi Rendezvénycsarnok
Tovabbi információ: sumegvar.hu

Majális, majális, majális!

Országszerte rendeznek ezen a hétvégén majálisokat, ahol gasztroélményekkel, vásári forgataggal, vidámparkokkal és koncertekkel várják a látogatókat. A budapesti Városligetben is lesz egész napos vidámpark, finom falatokkal, és fantasztikus programokkal várják a kicsiket és a nagyokat. Lesz Marvel és Szörnyella show, Jégvarázs, és számos érdekfeszítő gyerekprogram, bűvész produkcióval. A nagyok szórakozásáról Nótár Mary, a Romantic, Takács Nikolas, Csordás Tibi, Jolly és a Bohém-Társulat gondoskodik.
Időpont: 2022.04.30 – 2022.05.01.
Helyszín: budapesti Városligetben
További információ: ligetbudapest.hu

Fedezd fel a kőtigriseket!

Gondolkoztál már azon, ki vihette fel az óriás köveket a hegy tetejére? Szeretsz kirándulni, a természetben játszani? Ha igen, akkor ezt a kirándulást neked találták ki! Egy olyan időutazásra hívnak, ahol domboldali labirintusban kalandoznak, tengerparti tigrisek nyomába iramodnak, bányákban kövek belsejében kincskeket keresnek. Most egy rövid időre a tudósok bőrébe bújhatsz – kipróbálhatod a geológusok eszközeit, és felfedezheted a kövek és őslények világát!
Időpont: 2022. 04. 30. 10.00 óra
Indulás: Hármashatár-hegyi repülőtérnél, a Cenk utcában található parkolóból
További információ: geolotours.com

Római tavaszünnep

Két év kihagyás után, immár 31. alkalommal kerül megrendezésre Budapest egyik legrégebbi kulturális eseménye, a Floralia, amely a római hagyományokat felidézve kínál feledhetetlen szórakozást a látogatóknak. Az izgalmas programok között van pajzsos kidobós gyerekeknek, keltai harci kiképzés, 20 perces latin oktatás, de lesz rabszolgavásár, gladiátorbemutató és
gyógynövényséta is.
Időpont: 2022.04.29-2022.05.01.
Helyszín: Budapest, Aquincumi Múzeum
További információ: aquincum.hu

 

Palotakoncert

Ötödik alkalommal rendezik meg a Fővárosi Palotakoncertek programsorozatot, amelyben a Magyar Kamarazenekar és meghívott szólistái évről évre Budapest patinás palotáiban adnak koncerteket, egyúttal megismertetik a közönséggel az épületek történetét, érdekességeit. A nyitóesemény egyben a Magyar Kamarazenekar 10. születésnapi koncertje. A műsorban többek között Vivaldi, Paganini és Saint-Saens művek szólalnak meg, a koncertmester Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész, az est házigazdája Zelinka Tamás lesz.
Időpont: 2022.04.30
Helyszín: budapesti Festetics Palota
További információ: festeticspalota.hu

Kiemelt kép: Getty Images