Éld az életed diabétesszel is! (x)

Azt gondolod, hogy Téged nem érinthet, pedig a cukorbetegek száma megnégyszereződött az elmúlt harminc évben.

Magyarországon 800 ezer ember él együtt a diabétesszel, közülük sokan a terhességük idején lettek érintettek, és becslések szerint majdnem ugyanennyien nem is tudnak róla, hogy rendszeresen figyelniük kellene vércukorszint-értéküket. Ugyanakkor nem szabad azt sem elfelejteni, hogy a cukorbetegség „csak” egy állapot, ami megfelelő életmóddal, egészséges táplálkozással, rendszeres mozgással és vércukorméréssel kordában tartható. Ez utóbbiban nyújthat segítséget egy innovatív megoldás, a percenként mérő, folyamatos cukormonitorozó rendszer, melyet a száz százalékban magyar 77 Elektronika Kft. dobott piacra.

A cukorbetegséggel élőket súlyos szövődmények fenyegetik, melyek elkerüléséhez kulcsfontosságú a vércukorgörbék állandó figyelemmel kísérése, és különösképp az ingadozások kiszűrése, elkerülése.

A GlucoMen Day folyamatos cukormonitorozási rendszer (CGM) abban különbözik az ujjbegyes vércukorméréstől, hogy a CGM valós idejű (percenként mér), dinamikus információt nyújt a glükózszint-változás sebességéről és irányáról, míg a hagyományos vércukormérő csak egy rövid „pillanatképet” ad a glükózszintedről.

A mobilapplikációval összehangolható szenzor tehát képes a nap 24 órájában percenként mérni a cukorértékedet, amit azonnal megoszthatsz az orvosoddal. A valós idejű, folyamatos glükózmonitorozásnak köszönhetően az orvosod és Te magad is betekintést nyerhettek abba, hogy például az étkezés, a sportolás, vagy egyes gyógyszerek (pl. inzulin) hogyan befolyásolják a cukoranyagcserédet – magyarán részletesebb képet kaphattok a szervezeted cukorháztartásáról. Az eszköz használatával kiderítheted, hogy mi okozza a vércukorszint nagymértékű változásait, és így orvosod kielemezheti, hogy mit szükséges változtatni az eddig alkalmazott terápiában. Ráadásul mindez fájdalommentesen történik, a szenzort tű nélkül helyezheted a bőröd felszíne alá egy egyszerű eszköz segítségével. A szöveti glükózszintet érzékelő szenzor a nap 24 órájában percenként méri annak értékét, és automatikusan továbbítja az okostelefonodra.

Ha aktívan sportolsz, akkor számodra kifejezetten hasznos funkció, hogy a GlucoMen Day képes észlelni és értesíteni, ha glükózszinted eléri az optimális céltartomány felső vagy alsó határát (hiper- vagy hipoglikémiás fázisba ér), sőt, az adatok alapján képes előre megítélni a trend alapján a veszélyes értékeket és időben figyelmeztetni Téged.

Bár mindenki problémamentes terhességet szeretne, sajnos hazánkban a cukorbetegséggel szövődött terhességek gyakoriságát 6–8%-ra becsülik, és a betegség előfordulása egyre gyakoribb. A terhességi cukorbetegség lényegében csökkent tolerancia a glükózra, melyet a terhesség alatti megváltozott hormonműködés okoz. Fájdalommal nem jár, viszont veszélyes lehet mamára és babára egyaránt. A kezelése elsődlegesen a terhességi cukorbetegség diétájával történik, de ennek beállításához elengedetlenen a cukorháztartásod pontos ismerete, amiben a CGM kiváló segítség lehet. Előfordulhat továbbá az is, hogy a glükózszint ellenőrzését nemcsak napközben, de éjszaka is el kell végezned. Erre is kényelmes megoldást jelent a 24 órás készülék, ami óriási terhet vesz le a válladról.

A GlucoMen Day-jel a vércukormérés gyakorlatilag észrevétlenül simul bele a mindennapjaidba, így életedet diabétesszel is zökkenőmentesen élheted!