Sienna Miller Jude Law miatt menekülhetett meg az erőszaktevő Harvey Weinsteintől

Az ordibálást így sem úszta meg...

Sienna Miller a Guardiannek beszélt arról nemrég, hogy vélhetően ő azért nem esett áldozatául az abúzív producernek, Harvey Weinsteinnek, mert Jude Law-val járt. A negyvenéves színésznő a Weinstein cége által készített, 2006-os Hullócsillag című filmdrámának a főszereplője volt, Andy Warhol múzsáját, Edie Sedgwicket alakította.

„Jude barátnője voltam, és feltehetően ez védelmet adott. Jude fontos színész volt Harvey számára – mondta Sienna Miller. – Harveyt Papusnak hívtam a kezdetektől, ami biztosan segíthetett – nem fogsz ilyesvalakivel vacakolni.”

Jude Law és Sienna Miller. (Fotó: Steve Parsons – PA Images/PA Images via Getty Images)

Az amerikai színésznő az interjúban visszaemlékezett arra az esetre is, amikor Weinstein – aki egykor Hollywood legkeresettebb producere volt – ordibált vele. A 2020-ban nemi erőszakért és szexuális bűncselekményért idő közben 23 év börtönre ítélt férfi azt sérelmezte, hogy Sienna Miller – a forgatási időn túl – aktív társasági életet él.

„Aznap épp Steve Buscemivel próbáltam, Harvey felhívott, és azt kérte, hogy menjek az irodájába – mesélte a színésznő. – Azt válaszoltam neki, hogy próbálok. Erre ő azt ordította, hogy »Most!«, és küldött egy autót. Leültetett az irodájában, és azt mondta: »Rohadtul nem jársz el többet, nem fogsz partizni!« Sokat jártam szórakozni, de sosem késtem a munkából. Ültem a székben remegő szájjal, ő meg felettem állt. Aztán becsapta az ajtót, és elbőgtem magam. Ezután visszajött, és azt mondta: »Azért, mert mocskosul büszke vagyok rád.« És újra becsapta az ajtót.”

Sienna Miller és Harvey Weinstein. (Fotó: Jason Merritt/FilmMagic)

Sienna Miller az ordítozásra furcsa módon még büszke is volt akkoriban, mondván a filmipari beavatás része, hogy Harvey Weinstein megríkassa a színészeket. Az amerikai színésznő hozzátette: „Azt hittem, hogy a hollywoodi producerek ilyenek. És őszintén azt éreztem, hogy a legnagyobb elismerést kaptam tőle. Olyan hálás voltam. Valójában nem féltem tőle. Nem voltam tudatában annak, hogy nőket erőszakol. Egyszer találkozóra hívott egy szállodába, én meg vittem magammal a többi producert, így az egy ártalmatlan meeting volt.”

Sienna Miller egyébként most pont egy Me too ihlette sorozatban szerepel. Az Egy botrány anatómiája nemrég debütált a Netflixen, és noha elég kellemetlen kritikákat kap, nagyon is fontos kérdésekkel foglalkozik, (például, hogy különbséget tudunk-e tenni aközött, ha egy férfi simán „csak” hatalomittas, arrogáns alfahím, és aközött, hogy köztörvényes erőszaktevő) – a sorozatról mi is a nőklapja.hu-n.

Kiemelt kép: Getty Images