Kiderült, mikorra érdemes időzítenünk a nyaralást, ha spórolni szeretnénk

Az Európa-szerte elszabadult üzemanyagárak mellett az autós nyaralás költségesnek tűnik, de vajon mi a helyzet a repüléssel?

Ha költséghatékonyan szeretnénk megoldani a külföldi nyaralást, nem biztos, hogy idén autóval érdemes útnak indulni. Az Expedia utazási keresőplatform szerencsére már most közzétette, hogy repülővel mikorra érdemes időzíteni a vakációt.

„Az emberek készülnek a nyári vakációkra, bármi is történik – nyilatkozta Christie Hudson, az Expedia szenior sajtókapcsolati menedzsere. – Az elmúlt hónapban rengeteg utazási korlátozást lazítottak, és ez arra ösztönzi az utazókat, hogy leporolják a bakancslistájukat, és elkezdjék szervezni az utazásaikat. Az árak már most reflektálnak erre a növekvő keresletre, szóval a legjobb ajánlatok megtalálásában az időzítés kulcsfontosságú.”

Fotó. Getty Images

Az amerikai cég jelentésből az derül ki, hogy idén augusztusban tudunk legolcsóbban utazni, az átlagárak ebben a hónapban ugyanis közel tíz százalékkal olcsóbbak, mint júliusban, és öt százalékkal olcsóbbak, mint júniusban. És hogy mikor a legdrágábbak a repjegyárak? Július 1-jén. Ezen az ominózus napon jellemzően 25 százalékkal többet kell fizetnünk egy jegyért, mint a szezon bármely más napján. A nyári hónapokban továbbá érdemes elkerülni a pénteki indulást vagy érkezést (általában ezen a napon a legmagasabbak a jegyárak), helyette érdemes a keddet választani (általában ezen a napon a legalacsonyabbak a jegyárak).

Tippek a kedvező árú nyári repülőjegyekhez

  • Foglaljunk minél előbb! A megnövekedett kereslet miatt az árak egyre csak felfelé kúsznak, last minute ajánlatokat ilyenkor nehéz találni.
  • Legyünk rugalmasak a dátumot illetően! Ha nem ragaszkodunk egy bizonyos dátumhoz, sokat spórolhatunk. Hétvége vagy ünnepnapok helyett érdemes hétközben útnak indulni és érkezni, a legkedvezőbb ár megtalálásához pedig az utazási platformok viteldíjnaptárában keresgélni, illetve árértesítőt kérni.
  • Vegyünk meg mindent egy helyen! Kedvezőbb ajánlatok között válogathatunk, ha a repjeggyel együtt foglaljuk le a szállást és a transzfert.

Kiemelt kép: Getty Images