Készítsd fel családod bőrét a nyárra! (x)

Jön a nyár és a napsütés, te mégis a száraz, kisebesedett bőröd miatt aggódsz? Inkább takargatnád az ekcémás foltokat? Van rá jobb megoldás! Az atópiás dermatitisz – vagy másnéven atópiás ekcéma – az egyik leggyakoribb bőrbetegség, azonban tüneteinek kezelésére ma már több mód is létezik. Az Eucerin segítségével az egész család gondtalanul élvezheti a nyári kalandokat!

Mi az atópiás dermatitisz?

Elnevezése alapján különösnek tűnhet, azonban egy nagyon is elterjedt, nem fertőző, krónikus bőrbetegségről van szó, amely csecsemők, gyermekek és felnőttek esetében is kialakulhat. Arcon és a testen egyaránt előfordul, jellemzően fejbőrön, csuklón, illetve a nyak, dekoltázs, térd- és könyökhajlat területein. Az érintettek bőre tartósan száraz, hajlamos a megfertőződésre és a gyulladásra, hiszen önkéntelenül is vakarózni kezdenek, ezzel károsítva a bőr védelmi rendszerét, így a mélyebb rétegek kiszolgáltatottá válnak a környezeti szennyeződésekkel szemben.

Mivel egy öröklődő bőrbetegség van szó, így a genetika az elsődleges tényezők között szerepel, azonban több más tényező is befolyásolja a tünetek megjelenését és súlyosságát. Alapvetően a stresszes életmód jelenti a legnagyobb kockázatot, emellett az allergiák különböző típusai, mint az étel; pollen vagy porallergia, az ékszerekben megtalálható fémek, az izzadás, a durva tapintású vagy nem szellőző textilek is tovább ronthatják a bőr állapotát. Bár a betegséget véglegesen megszüntetni nem lehet, a tünetek jelentősen csökkenthetőek a megfelelő termékekkel és rendszeres bőrápolással.

Segítség minden korosztálynak

A gyermekek érzékeny bőre alapvetően több odafigyelést és megfelelő bőrápolást igényel, főként akkor, ha olyan bőrirritáció lép fel, mint az atópiás dermatitisz. A születés pillanatától fogva a gyerekek bőre sok változáson megy keresztül, éppen ezért érdemes az adott időszaknak leginkább megfelelő segítséget keresni.

Mivel a bőrbetegség egyaránt érintheti a gyermekeket és felnőtteket is, ezért az Eucerin olyan termékcsaládot hozott létre, amely mindenki számára hatékony tisztítást és ápolást nyújt – erre hívja fel a figyelmet csomagolásaikon az új család ikon.

Bőrápolási útmutató

Első lépésként az Atopi Control Lipid-Olajtusfürdő használata javasolt, amely már 0 éves kortól alkalmazható. Segít helyreállítani a bőr védekezőképességét és óvja a kiszáradástól, így ideális akár a kicsik fürdetésére is. Ezt követheti az Eucerin Atopi Control balzsam, ami egyszerű, mindennapi ápolást nyújt atópiás dermatitiszben szenvedők számára, megnyugtatja a viszkető és irritált bőrt és megerősíti a bőr védőrétegét.

4 hetes kortól a kezelést kiegészítheted és a mindennapi rutinba is beiktathatod a termékcsalád arckrémét és testápolóját, melyek gyulladás- és viszketésenyhítő hatásuk mellett, regenerálják a bőrt, ezzel is csökkentve a későbbi bőrhibák láthatóságát. Ezeken felül az erősebb tünetek kezelésére fejlesztették ki az Atopi Control SOS bőrnyugtató krémet, mely segít megtörni a viszketéssel járó akut bőrgyulladásos ciklus ördögi körét és olyan gyakran alkalmazható az érintett bőrterületeken, ahányszor szükséges. Ezt követően, 3 hónapos kortól  gyulladt bőrre az Atopi Control kézkrémet és a viszketés csillapító sprayt ajánlják a szakértők, amelyek azonnali enyhülést hoznak a bőr számára.

Próbáld ki az Eucerin termékeit, hogy a nyár ne a rejtőzködésről szóljon!

Kiemelt kép: Rafael Cisneros Méndez/Unsplash