Így él most a francia modell, akit hatévesen a világ legszebb kislányának kiáltottak ki

Még csak 21 éves, de már 18 éve a divatszakmában dolgozik.

Thylane Léna-Rose Loubry Blondeau-re egészen hamar felfigyelt a világ, mindössze négyéves volt, amikor modellként debütált Jean Paul Gaultier egyik divatbemutatóján. Két év múlva, hatéves korában pedig kikiáltották „a világ legszebb kislányának”, miután a portréképei elárasztották az internetet.

A meseszép Thylane azóta sem hagyott fel modellkarrierjével: most, 21 éves korára már olyan világmárkák és luxus divatházak kampányait tudhatja maga mögött, mint a L’Oréal Paris vagy a Dolce & Gabbana. Hosszú utat tett meg azóta, hogy szerepelt a francia Vogue különszámában, a gyerekdivattal foglalkozó Vogue Enfantsban, és bár látszólag nincs reflektorfényben, a fiatal lányt továbbra is a világ legszebbjei között tartják számon: többször is felbukkant a TC Candler „100 legszebb arc” listáján.

Thylane Blondeau (koronában), (b-l) Alexina Graham, Lola Le Lann, Liya Kebede, Kristina Bazan, Doutzen Kroes és Xiao Wen modellek társaságában egy 2017-es L’Oréal Paris partin. Fotó: Pascal Le Segretain/Getty Images

Thylane Blondeau legutóbb a márciusban tartott párizsi divathéten került a kamerák kereszttüzébe: a hasvillantós szürke pulóvert és csípőnadrágot a Miu Miu divatbemutatóján viselte, ahol vendégként vett részt. „Az ötödik Miu Miu show-m. Köszönöm a meghívást, mindig nagy boldogság megnézni a bemutatót!” – osztotta meg örömét a 21 éves modell a több mint ötmillió Instagram-követőjével.

A Miu Miu 2022/2023-as őszi–téli show-ján. Fotó: Jacopo Raule/Getty Images

De kicsoda is tulajdonképpen Thylane Blondeau?

Család és barátok

A gyönyörű modell Saint-Tropez-ban született 2001-ben, édesapja Patrick Blondeau, aki korábban élvonalbeli focista volt Franciaországban, édesanyja pedig Véronika Loubry televíziós műsorvezető és divattervező. Thylane szülei 2016-ban elváltak, a közösségi média alapján pedig a fiatal lány az édesanyjával ápol szorosabb viszonyt – képein gyakran pózol vele és a kisöccsével, Ayrton Blondeau-vel. Egyszer, amikor azt kérdezték tőle, melyik a világ legboldogabb helye, azt válaszolta: „Az, ahol az anyukámmal és az öcsémmel lehetek.”

A modell és édesanyja, Veronika Loubry 2015-ben. Fotó: Toni Anne Barson/FilmMagic

Amikor Thylane éppen nem a szeretett családtagjaival van, jó eséllyel hollywoodi hírességekkel és szupermodellekkel lóg, baráti társaságában sok ismerős arccal találkozhatunk: Cindy Crawford lányával, Kaia Gerberrel, Victoria és David Beckham fiával, Brooklyn Beckhammel, valamint Daniel Day-Lewis fiával, a szintén modellkedő Gabriel-Kane Day-Lewisszal is jóban van. Utóbbival nemcsak exkluzív divatpartikon tűnik fel, hanem már együtt is dolgoztak egy Dolce & Gabbana kampányban.

A fényes karrier kezdete

Thylane-t a divatvilág egyik élő legendája, Jean Paul Gaultier fedezte fel, amikor mindössze hároméves volt – a következő évben pedig már a divattervező kifutóján vonult.  

Hétévesen Dani Brubaker kamerája előtt pózolt, és az első Vogue-fotózásakor is mindössze tízéves volt. Sajnálatos módon ezeket a fotóit nem csak a különleges szépsége miatt kapták fel: sokan bírálták a magazint, amiért erősen sminkelt és „szexi” képeket tett közzé a kisiskolás lányról. Thylane anyukája rögtön a francia divatlap és a lányáról készült fotók védelmébe kelt, azt nyilatkozta, hogy csak annyi a probléma a fotósorozattal, hogy a lánya méregdrága ékszereket visel a képeken. „Megértem, hogy sokkolónak tűnhetnek a képek. Vagyis engedjék meg, hogy helyesbítsek: az egyelten dolog, ami sokkolt a képek láttán, hogy a lányomon egy hárommillió eurót érő nyaklánc látható” – mondta akkoriban az angol Glamour magazinnak.

Thylane azután számtalan magazin címlapján feltűnt a L’Officieltől a Teen Vogue-ig, 16 évesen pedig leszerződtette a világ egyik legnevesebb modellügynöksége, az IMG Models. Modellmunkái során ismerkedett meg Cindy Crawford másik gyerekével, Presley Gerberrel és a tehetséges fiatal színésznővel, Zendayával, akiket ma már szintén a barátainak tudhat. Thylane nemcsak divatmárkák kampányaiban, hanem szépségbrandek reklámjaiban is feltűnik, ő a Lolita Lempicka francia parfümház arca, a L’Oréal Paris nemzetközi nagyköveteként pedig a francia szépségóriás bőrápolási termékeit is népszerűsíti.

Modellből dizájner és színésznő

Úgy tűnik, hogy Thylane, aki április 5-én ünnepelte 21. születésnapját, nem elégszik meg azzal, hogy fotósok kamerája előtt pózol és luxusmárkák kifutóján vonul: divattervezőként és színésznőként is kamatoztatja tehetségét. 2018-ban piacra dobta első ruhakollekcióját; a Heaven May elnevezésű márkát laza, sportos darabok jellemzik. A filmes pályán pedig valójában már évekkel ezelőtt elindult, 2015-ben ő alakította Gabriele-t a Belle és Sébastien –  A kaland folytatódik című francia kalandfilmben, amelyet annak idején a magyar mozik is játszottak. 2017-ben a Teen Vogue-nak azt nyilatkozta, a színésznők közül Angelina Jolie az abszolút példaképe, és ha bárkivel együtt szerepelhete egy filmben, akkor őt választaná.

„És Brad Pitt-et, Leonardo DiCapriót és Johnny Deppet”

– sorolta vágyait. Thylane hamarosan ismét feltűnik majd a széles vásznon, a Helvellyn Edge és a The Loneliest Boy in the World című filmje is várhatóan 2022-ben kerül a mozikba.

Szerelem a divatvilágban

Nem meglepő, hogy a francia modell a divatiparból választott magának párt. Szerelme Benjamin Attal üzletember, a TQL Boyz Paris divatmárka tulajdonosa. Thylane és Benjamin talán már jegyben is járnak – vonták le a következtetést a rajongók (akik magukat Thylanersnek hívják) abból, hogy a férfi az Instagramon gyémántgyűrű- és szívemojit tett a modell neve mellé. Az üzletember is nemrég ünnepelte a szülinapját, amiről Thylane így emlékezett meg az Instagramon: „Boldog születésnapot, szerelmem. Én vagyok a legszerencsésebb lány, hogy az életem része vagy. Nélküled nincs értelme az életnek. Szeretlek.”

Mint két tojás

Bár a páratlan szépség jelző Thylane Blondeau-re tökéletes ráillik, képei láttán rögtön bevillan egy másik híresség arca, akivel akár egypetéjű ikrek is lehetnének. Bizony, a legsikeresebb magyar modellre, Palvin Barbarára gondolunk.

Thylane és Barbara egyébként ismerik egymást, sőt baráti viszonyban vannak, és már dolgoztak is együtt. A két modell egy 2016-os L’Oréal reklámkampányban szerepelt együtt, a francia szépség pedig a közös munkát csak úgy kommentálta: „A királynővel dolgozom.” Persze Thylane és Barbara is látják a hasonlóságot, hivatkoztak már a másikra úgy, mint „ikertestvér”.

Forrás: ABCnews.go.com, news.com.au, scmp.com, thelist.com; Kiemelt kép: Getty Images