Tavaszi programkavalkád (x)

Noha a modern zeneterápia egy 20. századi „találmány”, a zene pozitív hatása egyáltalán nem újdonság, már régen is alkalmazták egyes betegségek kezelésére. A klasszikus zene többek között a megnyugvást, a kikapcsolódást segíti, pihentet, energiával tölti fel a testet és a lelket. Ezért is ajánljuk a zenekedvelők figyelmébe a Filharmónia Magyarország tavaszi koncertjeit.

A Filharmónia Magyarország szervezésében április 13-án jótékonysági koncert kerül megrendezésre a Pesti Vigadóban, ahol Boros Misi önálló estjét hallhatják. 

„A zene mindig elmélyülést, emelkedettséget, lelki élményt nyújt. Ez alkalommal az adja a többletet, hogy a koncert célja nem csak maga a művészi produktum, hanem a rászoruló gyermekeken való segítés is”

fogalmazott Misi. A zene erejével szeretne hozzájárulni támogatásukhoz. Hatalmas megtiszteltetés számára, hogy hangversenyt adhat az árvák javára. A koncert teljes bevételének célbajuttatásáról a Regőczi Alapítvány gondoskodik.

Majd engedjék, hogy három napig a trombita és az orgona bűvöletébe kerüljenek. Matthias Höfs a German Brass trombitaművésze 6 éves korában kezdett barátkozni  hangszerével, mellyel már a kottaolvasás elsajátítása előtt is a rádióban játszott dallamokat próbálta megszólaltatni. A zene és a trombita iránti elhivatottsága végigkísérte az életét, az sem volt ritka, hogy világjáró turnéjaik során a reptereken vagy éjszaka a parkolókban is gyakorlással töltötte az időt, ezzel is tökéletesítve tudását. A világ egyik legjobb trombitaművésze április 21-én Pécsett, 22-én Szegeden, 23-án a budapesti Mátyás-templomban lép fel a Szegedi Dóm orgonaművészével, Szamosi Szabolccsal, aki Európán kívül az amerikai kontinens több országában is koncertezett már megszerettetve a hangszerek királynőjét.

Végül legyen két napos gyereknap május utolsó hétvégéjén! Ünnepeljék a legkisebbeket az Operaházban! Életünk tele van hangélményekkel: a természet hangjaival, zajokkal, zörejekkel, beszéddel, énekkel és persze sokféle zenével, amelyek számtalan játékra adnak lehetőséget. A Mesélő muzsika bérlet zárókoncertjén játékos formában tárja fel a Szent István Filharmonikusok és Lakner Tamás, hogy az akusztikus környezet hangjai hogyan hallhatók vissza a különböző zeneművekben. Mesélő muzsika, zenei élmény az egész családnak!

Még több koncertajánló, információ és jegyvásárlás a filharmonia.hu weboldalon található!