A Ferrero kiterjeszti az Arlonban gyártott Kinder termékek visszavonását

A folyamatban lévő, az élelmiszerbiztonsági hatóságokkal együttműködésben zajló szalmonella-vizsgálatokkal összefüggésben a Ferrero felfüggeszti működését Belgium arloni gyárában.

Azonnali hatállyal visszahívták az Arlonban készült Kinder Mini Eggs, Kinder Surprise Maxi 100g, Kinder Schokobons, Kinder Happy Moments, Kinder Mix 198g, Kinder Maxi Mix 133g, Kinder adventi naptár 127g termékek teljes gyártását. A Ferrero elismeri, hogy voltak belső hiányosságok, melyek késedelmet okoztak az információk időben történő lekérésében és megosztásában. Ez befolyásolta a vizsgálatok gyorsaságát és hatékonyságát. A gyárat csak a hatósági engedély birtokában nyitják meg újra.

Ez a visszahívás csak a belgiumi Arlonban gyártott Kinder termékeket érinti. Az arloni üzem éves szinten a világszerte gyártott Kinder termékek teljes mennyiségének körülbelül 7%-át teszi ki.

Helyi megoldásokkal segítik a fogyasztókat a visszahívásban

A Ferrero szerint ez az egyetlen és helyes döntés, amelyet meg kellett hozni az élelmiszerbiztonság maximális szintjének biztosítására és a további szennyeződések kockázatának kiküszöbölésére.

„Mélységesen sajnáljuk az esetet. Szeretnénk őszintén elnézést kérni minden fogyasztónktól és üzleti partnerünktől, és köszönjük az élelmiszerbiztonsági hatóságok értékes útmutatásait”

– írja nyilatkozatában a Ferrero. 

Az alapítás óta a Ferrero központi értékeit képezik az élelmiszerbiztonság, a minőség és a fogyasztókról való gondoskodás, melyeket mélyen érintett ez a komoly esemény, és minden lehetséges lépést meg fognak tenni azért, hogy megőrizhessék a fogyasztók teljes bizalmát.

Bővebb információ: www.kinder.hu
Kiemelt kép: Getty Images

A Ferrero Magyarország Kft. által forgalmazott, más európai gyárakban gyártott Kinder márkák beleértve a 20g-os Kinder Meglepetés és a Kinder üreges húsvéti nyúl termékeket nem tartoznak a visszavont termékek közé.