Van élet a menopauza után is! (x)

A női test természetes változásai mindig is tabunak számítottak a társadalomban. Ugyan a pubertáskori változásokról már szerencsére egyre több szó esik, így a lányok már sokkal felkészültebben léphetnek életük ezen szakaszába, de a menopauza még mindig egy olyan fogalom, amivel a sok nő csak akkor találkozik igazán, amikor már érintett. Pedig ez is egy természetes folyamat: a nők életének velejárója.

A menopauza átlagosan 51 éves kor körül következik be, ami azt jelenti, hogy egy nő közel 30 évet tölt az ezt követő időszakban, ami életének ⅓-át teszi ki! Minden évben 25 millió nő lép a változókorba és 2025-re 1,2 milliárd változókor után álló nő lesz világszerte. Akkor miért is kellene tabuként kezelnünk?

Hogyan is történik?

A menopauza fokozatosan következik be. Az első hormonális változások a peri-menopauza idején jelentkeznek. A menstruációs ciklus megváltozik és a fizikai hatások mellett (hőhullámok, öregedő bőr, súlygyarapodás), pszichológiai hatások (hangulatingadozások, álmatlanság) is jelentkezhetnek. Ezután következik a poszt-menopauza, azaz a változókor utáni időszak, ami akkor köszönt be, amikor a menstruációs ciklus több mint egy éve megszűnt. Ebben az időszakban megszűnnek a hőhullámok és a hangulatingadozás, de felerősödnek a bőr öregedésének jelei.

A hormonok és a bőr

A hormonok döntő szerepet játszanak a bőr egyensúlyában és egészségében az életünk során, ugyanúgy a pubertárskorban és a terhesség során, mint menopauza idején. A változókort a női nemi hormon – az ösztrogén – csökkenése határozza meg. Az ösztrogén a változókor első szakaszában kezd el csökkenni, majd a menopauza után egészen alacsony szintet ér el. Ennek a csökkenésnek a bőr minden rétegében érezhető a hatása. A természetes antioxidáns védelem, a kollagén és az elasztin csökkenésének, illetve a hialuronsav-szintézis lelassulásának következményei láthatóvá válnak. A bőr szárazabb, vékonyabb lesz, veszít tónusából, feszességéből, illetve a ráncok egyre hangsúlyosabbá válhatnak és öregségi foltok jelenhetnek meg. Ahhoz, hogy kortól függetlenül jól érezhessük magunkat a bőrünkben, és megfelelően táplálhassuk összhangban kell lennünk testünk működésének következményeivel. De hogyan?

A Vichy megerősíti elköteleződését a nők iránt

A Vichy már 20 éve kíséri a nőket életük ezen fontos fázisán és valódi szakértelemre tett szert a hormonális ingadozások bőrre gyakorolt látható hatásairól, melyek a változókor idején jelentkeznek. A bőrgyógyászokkal és nőgyógyászokkal együttműködésben, a változókor területén szerzett szakértelmének köszönhetően a Vichy teljes dermokozmetikai programot dolgozott ki.

Galéria | 5 kép

Van élet a menopauza után is! (x)

Van élet a menopauza után is! (x)

Fotó megosztása:

A VICHY megoldása, az új NEOVADIOL termékcsalád új rutint hoz a változókori szépségápolásban. Arcápoló készítményeink válaszolnak a bőr hormonális változásai miatt megváltozó igényeire a változókor minden szakaszában.

Valódi támogatás

A Vichy elindítja a SKINCONSULTAI MENOCOACH programot: egy 4 hetes online coaching programot, amely révén sokat megtudhat a változókorról és szakértői tanácsokat kaphat, hogy mindig jól érezze magát a bőrében.

A társadalom változik, a gondolkodásmódunk és az életmódunk is átalakul. Ideje, hogy a változókort se dramatizáljuk túl! Ez egy új életszakasz kezdete, olyan életkorban, amikor a nők még mindig tele vannak energiával: produktivitásuk, karrierjük csúcsán vannak, és a családi élet mellett végre újra van idejük saját magukra, magabiztosak. A szépség a harmóniából fakad és abból, hogy összhangban vagyunk önmagunkkal: ez pedig nem korhoz kötött!