Így készül Lékai-Kiss Ramóna és Stohl András a húsvétra

Az ünnepi készülődés náluk is a tojásfestéssel kezdődik, a húsvéti dekorációt pedig mindkét népszerű színész az Auchan Korzón szerzi be.

––––––SZPONZORÁLT TARTALOM––––––

Közeleg a húsvét, az ünnepi hosszú hétvégére a legtöbben tavaszi virágokkal és tojásfával díszítik az otthonukat, omlós fonott kalácsot sütnek és ízletes sonkát főznek, na meg persze piros tojást festenek. De vajon hogyan készülnek a húsvétra az Auchan Korzó nagykövetei, Lékai-Kiss Ramóna színésznő-műsorvezető és Stohl András színész-műsorvezető.

Meglepetés a lányoknak

Stohl András legkisebb lánya, Franciska a tojásfestés mestere: különleges motívumokkal díszíti őket, és a húsvéti dekorációért is ő felel. A színész és felesége, Vica minden évben együtt tervezik meg, hogy mi kerül az ünnepi asztalra, a húsvéti menüből azonban sosem maradhat ki a tradicionális sonka-tojás kombináció – ahogy András nagy kedvence, a fonott kalács sem. A népes család húsvétkor András és Vica otthonában, Dunakeszin gyűlik össze, és – a finom lakomán túl – persze több hagyományuk is van: három lány édesapjaként a színész idén is nagy húsvéti locsolkodásra készül, amelyre általában a kertben kerítenek sort. Ilyenkor András fia, Bandi is kiveszi a részét abból, hogy senki ne ússza meg szárazon. 

Az ünnepet a család olvasással, társasozással és – ha szépen süt a nap – sétával tölti. És a Jászai Mari-díjas színész kellemesebb meglepetéssel is készül a család hölgytagjainak, mint a locsolás:

feleségének és lányainak virággal és barkaággal szokott kedveskedni, amelyeket a dunakeszi Auchan Korzó virágboltjában vásárol.

A festett tojástól a sonkalében főtt tojásig

Lékai-Kiss Ramóna családjában az ünnepi készülődés a tojásfestéssel kezdődik, és mióta kisfia, Noé már nagyobb, ő is lelkesen részt vesz a kreatív tevékenységben. Mindketten örülnek, ha a tojásokat szépen, egyenletesen fogják be a piros, kék, sárga vagy zöld színű festékek, remekműveiket ezután zsiradékkal fényesítik, hogy még szebben mutassanak, és van, hogy még matricákat is ragasztanak rájuk. A tojásdekorálást követően feldíszítik az otthonukat is: a tarkabarka nyuszidíszek ellepik a konyhát, a nappalit és a hálószobát, matrica kerül az ablakokra, egy-egy színes virág pedig már a bejárati ajtónál jelzi, hogy a tavasz legszebb ünnepe közeleg.

A színésznő apró meglepetésekkel is készül a családtagjai számára, csokinyúl és csokitojás helyett azonban inkább személyre szabott kis figyelmességeket választ – például egy különleges bögrét, egy régóta vágyott díszpárnát, vagy mondjuk egy gyönyörű cserepes virágot.

Rami az ajándékokat és a húsvéti dekorációt is az Auchan Korzón veszi meg.

A Lékai-Kiss családban minden ünnepi étel házilag készül, és minden fogásnak megvan a felelőse. A színésznő szülei főzik a legfinomabb házi sonkát és kolbászt, és nincs húsvét Rami nagymamájának hatalmas kalácsa nélkül sem. Húsvét reggelén az egész családot várja a terülj, terülj, asztalkám friss zöldségekkel és frissen főzött tojásokkal, amelyek a kolbász- és sonkalében főttek. Az omlós kalácsot egy kis vajjal, tormával fogyasztják.

A tökéletes húsvét hozzávalói

Kérésünkre Rami a boldog húsvét receptjét is megosztotta velünk: „azt gondolom, hogy ha a család ilyenkor összejön, és a szívét-lelkét beleteszi, akkor nem is feltétlenül az ízvilág a legfontosabb. Hanem az, hogy a húsvét az első pillanattól az utolsóig arról szól, amiről mi szeretnénk: hogy a lányok készülnek, tojást festenek, hogy házi ételek kerülnek az asztalra, együtt reggelizünk, apukám meglocsol minket, a kertben eldugjuk a tojásokat, a gyerekek pedig megkeresik – na, ez a mi húsvéti receptünk.”

Galéria | 3 kép

Minden egy helyen

Te is lelkesen készülsz már húsvétra, de azért még hiányzik néhány dolog a bevásárlólistádról? Az Auchan Korzók, amelyek egész évben nagyszerű termékválasztékkal, széles körű szolgáltatási kínálattal és izgalmas gasztroélményekkel várnak, neked is segítenek a húsvéti előkészületekben.

Az üzletek az ország 18 pontján széles termékválasztékkal és vonzó tavaszi ajánlatokkal várnak!

Az Auchan Korzók országszerte csaknem 650 üzlettel és szolgáltatóval rendelkeznek, nagyobb helyszíneiken számos ismert világmárkával is találkozhatsz. Ruházati és sportboltjaikban, óra- és ékszerüzleteikben, hobbi- és ajándékboltjaikban, cipőboltjaikban, parfümériáikban, egészségboltjakban, virágüzletekben, optikai és mobiltelefon szaküzleteikben könnyedén rátalálhatsz kedvenc termékeidre, és beszerezheted családtagjaid húsvéti meglepetését.

Emellett elintéznivalóidról is gondoskodhatsz. Megoldhatod postai és banki ügyeidet, gyógyszereid és étrend-kiegészítőid beszerzését, a pénzváltást, a ruhatisztítást, a hajvágást, de akár egy kényeztető masszázsra vagy tavaszi utazásra is befizethetsz. András például az Auchan Korzón szerzi be a kisállatok játékait és a piperecuccokat, Rami pedig a gyógyteákat és a fehérneműket, és akkor sem esnek kétségbe, ha vásárlás közben megéheznek vagy megkívánnak egy csésze finom kávét:

az Auchan Korzókon minden étterem más-más kulináris irányzatot képvisel, így az ételudvarokban a házias ételektől a gyorséttermi választékig, az ázsiai ínyencségektől az olasz finomságokig mindent megtalálsz.

A kávézókban az ízletes kávé- és teakülönlegességek mellett könnyű harapnivalókat és finom süteményeket is kínálnak. Az Auchan Korzókon hétfőtől szombatig 9.00–20.00, vasárnap 10.00–18.00 óráig tartanak nyitva. Aktuális híreket és akcióikat megtalálod az Auchan Korzó honlapján, illetve Facebook- és Instagram-oldalán.