A 94. Oscar-gála legnagyobb nyertese egyértelműen az aprócska mentett kutyus.

Nem sokkal azután, hogy Will Smith lekevert egy pofont Chris Rocknak a vasárnapi Oscar-gálán, Jamie Lee Curtis egy tündéri kiskutyával lépett a színpadra, hogy a 2021. december 31-én elhunyt Betty White-ról emlékezzen meg. A Halloween-filmek sztárja beszédében nemcsak a majdnem százéves kort megért pályatársának munkássága előtt tisztelgett, de arra is kitért, hogy Betty White elkötelezett szószólója volt a bajba jutott állatoknak.

„A legnagyobb ajándék, amelyet Betty White-nak adhattok, ha kinyitjátok a szíveteket és az otthonotok ajtaját, és befogadtok egy olyan mentett kutyust, mint MacNCheese, aki a Paw Works állatmentő szervezettől jött” – mondta Jamie Lee Curtis karján a megszeppent négylábúval, aki egy népszerű amerikai tésztaételről, a sajtos makaróniról kapta a nevét. Szavai célt értek, másnap ugyanis John Travolta és családja örökbe fogadtak egy kutyát. Egészen pontosan azt a kutyust, aki előző nap ott volt az Oscar-gálán: MacNCheese-t.

„Egy VARÁZSLATOS befejezése a tegnap esti történetnek”

– ezzel a szöveggel osztotta meg a színésznő azt a képet, amelyet eredetileg John Travolta posztolt az Instagramra magáról, 11 éves fiáról, Benről és újdonsült családtagjukról.

„Az Oscar-gálán újra találkoztam John Travolta barátommal – folytatta Jamie Lee Curtis. – Még 1984-ben forgattuk együtt az Ingerlő idomok című filmet. Tegnap este én már eljöttem a Dolby Színházból, úton voltam hazafelé, amikor valaki átküldött egy fotót, amelyen John a kis sajtos makarónit tartja a kezében – közvetlenül, mielőtt átadta volna a legjobb színésznek járó Oscar-díjat. Azt gondoltam, milyen szépek együtt, ma pedig kiderült, hogy John és a fia, Ben örökbe fogadták ezt a gyönyörű kiskutyát, és ma már haza is viszik az otthonukba.” A színésznő a kutya örökbefogadását „megható befejezésnek” és egy „Betty White előtti tökéletes tisztelgésnek” nevezte.

John Travoltának és kisfiának az Instagramon több hollywoodi híresség is gratulált.

„Ó… szerencsés fiú. Szerencsés kutya”

– írta például Michelle Pfeiffer, a színész pedig Jamie Lee Curtisnek és kaliforniai Paw Works nonprofit állatmentő szervezetnek hálálkodott.

Kiemelt kép: Getty Images