A színész jól van, és hamarosan kijön sorozata is, amely nagyon izgalmasnak ígérkezik.

A 72 éves színész március 29-én egy virtuális panelbeszélgetésen vett részt, hogy népszerűsítse Old Man (magyarul az öreg) című sorozatát, és elárulta, hogy „fantasztikusan” érzi magát a limfómával vívott csatája után.

Bridges 2020 őszén jelentette be, hogy limfómát, azaz nyirokrákot diagnosztizáltak nála, a betegséggel való harcáról folyamatosan tájékoztatta rajongóit később is weboldalán, ahol kézírással készült bejegyzéseket tett közzé. 2021 szeptemberében elárulta, hogy gyógyulófélben van – és azt is, hogy a kemoterápiája ugyan sikeres volt, de mivel a kezelés legyengíti az immunrendszert is, elkapta a koronavírust, ami miatt öt hétig feküdt kórházban, és oxigént is kapott. Akkor azt írta, hogy „a COVID jól szétrúgta a hátsóm, de már kétszeresen be vagyok oltva, és sokkal jobban érzem magam” – és azt is hozzátette, hogy hatalmas fájdalmakkal teli pillanatokat élt át, de az idő nagy részében boldog és vidám volt. A panelbeszélgetés során Jeff beszélt a sorozatának gyártási nehézségeiről is. (Az FX által berendelt Old Man lesz a színész első sorozata.) A forgatásokat először 2020 márciusában állították le a járvány miatt, majd később, még abban az évben, amikor Bridges az egészségére koncentrált.

Julianne Moore és Jeff Bridges A nagy Lebowski díszbemutatója után New Yorkban 1998. február 23-án. (Fotó: by Catherine McGann/Getty Images)

„Ami engem illet, az FX és az egész csapat nagyon figyelmes volt, és minden időt megadtak nekem, amire szükségem volt a gyógyuláshoz, és minden támogatást, amire szükségem volt” – mondta. A széria egyébként Thomas Perry azonos című regényén alapul, és egy egykori CIA-ügynökről, Dan Chase-ről (Bridges) szól, akinek váratlanul életére tör egy bérgyilkos, a férfi pedig, aki közben Alzheimer-kórral is küzd, kénytelen számot vetni múltjával.

A színész azt is elmesélte,, hogy a rák elleni harca hogyan befolyásolta a szerep eljátszását.

„Ilyenkor úgy tűnik, mintha az összes filozófiád és spiritualitásod előjönne. Igencsak próbára teszi az embert. Mindig is ugyanúgy közelítettem az élethez, de ez az élmény valahogy élesebbé tette a dolgokat”

– mondta.

A sorozat amerikai premierje 2022 nyarán várható, és csak bízunk benne, hogy valamelyik, hazánkban is elérhető streamingszoltáltatóra is eljut, mert meglehetősen izgalmasan hangzik.

Forrás: JustJared, Hollywood Reporter, kiemelt kép: Jeff Bridges 2019 decemberében – Noel Vasquez/Getty Images