Az igazán fenntartható divat (x)

Az utóbbi időben egyre többször hallani arról, milyen fontos cél a divattermékek előállításának reformja.

Ezen a területen élen jár a C&A. A németországi Mönchengladbachban tavaly ősszel megnyílt a cég textilipari innovációs gyára, a C&A FIT. Az új gyárban a legmodernebb technológiát alkalmazva fejlesztik és gyártják a következő generációs divattermékeket.

Tegyünk a környezetünkért!

A C&A FIT (Factory for Innovation in Textiles) kezdetben farmerek gyártására összpontosít. A farmer valóban örök divatnak számít, viszont az anyagának előállítása nem tartozik a környezetvédelmi trendek sorába. A klasszikus farmeranyag gyártásához eredetileg rengeteg vizet és kemikáliát kell felhasználni, amelyek mind károsan hatottak a környezetre. Az új technológia lényege, hogy innovatív mosási módszert használnak, amellyel csökkenthető a vízfogyasztás.

Galéria | 6 kép

Az igazán fenntartható divat (x)

Az igazán fenntartható divat (x)

Fotó megosztása:

Újraélesztett iparág

A C&A a németországi Mönchengladbach-i beruházásával hozzájárult ahhoz, hogy a textilipar Európa szívében újra lendületet kapjon. Miután évtizedeken át a textilipar elhagyta a régiót, most új lehetőségek merültek fel. A C&A FIT támogatja a munkahelyek és a munkafolyamatok újraélesztését: a tapasztalt varrónőknek ismét lehetőségük van arra, hogy saját iparágukban dolgozzanak, valamint a fiatal tehetségek új utat törnek maguknak.

Forever Denim

  • A Forever Denim kollekció a fenntartható és modern stílusról szól.
  • A farmernadrágok Németországban készülnek.
  • Különböző stílus: az egyenes szárútól a bő fazonúig, széles méretválasztékkal
  • Innovatív mosási módszerrel készül, amely csökkenti a vízfogyasztást
  • Minden farmer minimum 70%-ban biopamutból készül és 59,99 €-ba (kb. 19 995 Ft) kerül
  • A termékek kizárólag a C&A webáruházában, a www.c-a.com oldalon érhetők el.