Egy soha vissza nem térő lehetőség a divat kedvelőinek

A Projekt Showroom legújabb pop-up eseményén a Manier különleges ruháira lehet lecsapni – utolsó alkalommal.

Németh Anikó három évtizede alapított márkája, a Manier megkerülhetetlen a hazai divattörténelemben. A márka mérföldkőhöz ért: március végével megszünteti állandó showroomját, és ezzel szezonális kollekcióit is. Az egyedi, különleges ruhadarabokból és anyagokból álló készletet egy raktárvásár keretében teszik a közönség számára elérhetővé március 24-27. között. Az eseménynek a Manier Dalszínház utcai showroomja ad otthont.
Bátorság és szabadság, kreativitás és extravagancia, kísérletezés és játékosság, szépség és kortalanság – ezek egyszerre jellemzik a Maniert.

Ahogy neve is jelzi, a Manier a francia kézműves-szalonmunka hagyományait követi, de a reneszánszot és a barokkot összekötő manierizmus részletgazdagsága, szokatlansága és nyugtalansága is áthatja. A merész, játékos színekhez meglepő szabásvonal, erőteljes dekoltázs vagy egyenetlen szoknyahossz társul.

Németh Anikó soha nem akart a trendekhez igazodni, vakmerő viseleteinek lényege, hogy vállaljuk fel önmagunkat, és merjünk kitűnni a tömegből.

Ez az üzenet éppúgy aktuális ma, mint a márka indulásakor volt.
Pályafutása során a tervező olyan hírességeket öltöztetett, mint Isabella Rossellini és Ornella Muti, akik Peter Greenaway filmjében viselték a ruháit. A kifutó mellett színházi munkái során számos kortárs koreográfussal, rendezővel is együttműködött, kreációit a Kiscelli, az Iparművészeti és a Nemzeti Múzeum gyűjteménye is őrzi.
A Manier életében most lezárul egy korszak, Németh Anikó tervező a jövőben az egyedi megrendelésekre és a jelmeztervezői munkájára helyezi a hangsúlyt. A készleten lévő ruhákat és anyagokat a Projekt Showroommal közösen egy raktárvásár keretében teszik elérhetővé mindenki számára rendkívül kedvező  árakon.
A 34-estől a 38-40-es méretig készült, egyedi kabátok, nadrágok, ingek, szoknyák és estélyi ruhák mellett a ruhákhoz használt finom, minőségi, különleges textilek – angol gyapjú, kasmír, hernyóselyem, len, pamut – is megtalálhatóak lesznek a Manier utolsó pop-up eseményén március 24-27 között. Részletek a pop-up showroom Facebook-eseményén olvashatók.

Köszönet a fotókért a Maniernak.