Amint lelassulsz, a világ megtelik tartalommal – Hamarosan megnyílik a Balaton új, 5 csillagos felnőttbarát resort szállodája (x)

Másfél évvel ezelőtt még csak a tervezőasztalon létezett a felnőttbarát szálloda koncepciója, másfél hónap múlva pedig már fogadja az első vendégeket. Balatonfüreden már zajlik az éles visszaszámlálás, hiszen április végén bemutatkozik a nagyközönség előtt a LUA Resort***** Balatonfüred. Felelős hedonizmus, fenntartható luxus - ezt hirdeti magáról az új, adults-only szolgáltatásokat kínáló szálloda.

Nem túlzás azt állítani, hogy komoly minőségi szintet lépnek a beruházók a LUA Resort indulásával. A hazánkban egyedülálló koncepcióval eddig talán csak nemzetközi luxus desztinációkban találkozhattak a vendéglátás szerelmesei. Balatonfüred új luxusszállodája nem csak a ma vendégének épül. A jövő vendégei már merőben új tudatossággal és szemlélettel hoznak vásárlói döntéseket, ezért a vendégeknek valódi értékekkel komplex turisztikai élményt kell nyújtani.

Luxurious, unconventional, adult

A legújabb utazási kutatások és trendek vizsgálata alapján, – amelyek magában foglalják a COVID járvány utazási szokásokra kiterjedő hatásait is -, megállapítható, hogy a magasabb státuszú vendégek elvárásai és utazási szokásai teljesen megváltoztak; olyan kikapcsolódási lehetőségeket és helyszíneket keresnek, ahol megfér egymás mellett a jó értelembe vett hedonizmus és a környezettudatosság, ahol luxus színvonalon, lelkiismeretfurdalás nélkül élvezhetik a felnőtt elvonulás nyugalmát. Jelenleg a jólét és a jóllét közötti egyensúly az emberiség folytonos dilemmája.

A LUA Resort ars poeticája pedig erre ad választ. Mind a környezet, mind a hotel, a gasztronómia, a wellness és spa kezelések, valamint a szabadidős programok egy jól átgondolt, komplex filozófia mentén kerülnek kialakításra. A szálloda elsődleges bázisa a magasabb költési hajlandósággal, diszkrecionális jövedelemmel bíró belföldi vendégek. Kutatásokból jól azonosíthatóak azok a fogyasztói elvárások, amelyekre megoldást hozott a szálloda stratégiája: rövidebb távokra tett, főként autós „tudatos” utazások, fenntarthatóság, biztonság, ökológiai egyensúly fontossága, a pazarlás megfékezése, digitális jelenlét.

A LUA Resort egyedi, különleges lokációja élvezi a vízparti páratlan lehetőségeket. Közvetlenül a szálloda előtt épül Balatonfüred új vitorlás kikötője. A Balaton vizére helyezett Sun Lounge & Champagne terasz kényelmes napozó ágyakkal, egyedi tihanyi panorámával, teljes körű szervizzel várja a vízpart szerelmeseit.

A hatalmas üvegfelületeknek köszönhetően a belső tér szinte összeér a természettel

A 78 szobás szálloda épülete a modern építészet letisztult, izgalmasan elegáns, natúr dizájn vonalát képviseli. A belsőépítészet felelős tervezése pedig az alap koncepciót képviseli, fenntartható luxus, ökotudatos alapanyagok és megoldásokkal. A belsőépítészeti megjelenés szorosan kapcsolódik az építészeti koncepcióhoz. Modern formavilág, nemes anyagok használata, letisztultság. A kialakítandó hangulat fontos eleme a természetesség és az elegancia. A letisztult formavilághoz, puha és elegáns anyaghasználat társul, egy kortárs enteriőrrel. Hangsúlyosak az átláthatóságok, nagy üveg és ablak felületek, de mind ezek mellett az otthonosság és a természetesség, „natúr” anyaghasználat jellemző. A teljesség igénye nélkül néhány különlegesség, olasz design bútorok speciálisan, egyedi LUA Resort kialakításban, Diesel living special edition luxus burkolatok, Good Design, Red Dot Design és Archiproducts Design díjas kültéri bútorok emelik a belső és külső terek színvonalát. Az alvásminőségre külön figyelmet szentelnek a beruházók – „LUA Sleeping Concept alapján” -, olyan egyedi, párnamenüvel kiegészített ágy-matrac kombinációk kerülnek a szobákba, amelyben valódi alvásélményre számíthat a vendég.

High-end gasztronómia

Pesti István Michelin-csillagos chef szakmai iránymutatásával magas szintű, szofisztikált gasztronómia valósul meg a LUA Resortban. Letisztult enteriőr, minőségi alapanyagok helyi termelőktől, modern technológia. Fine dining éttermi színvonal, könnyeden nagyvilági kínálattal. A’la carte jellegű felszolgált vacsoraélmény, ahol friss ízek és különleges textúrák keverednek a tányéron.

A szálloda gasztrotérképét is komplexitás jellemzi. Az egyedi reggeli kínálat – akár a későn ébredőknek is – mindig bőséges, friss, egészséges, minőségi alapanyagokból készül, a látványkonyhában brunch ételekkel, LUA signature kávé élménnyel, OneEleven által egyedi pörkölésű, hozzáértő, profi baristák által készített speciality kávéval.

Bárkultúra by LUA Resort

A Lobby Bar kézműves koktélokkal, exkluzív italkínálattal, snack falatokkal és frissítő ízekkel várja a vendégeket, a vízparti Champagne terasz pedig a kötetlen beszélgetések ideális helyszíne. A LUA látványos színfoltja lesz a kertben parkoló Food Truck gasztrobusz, ahol a hekken túli élet kezdődik… 2023-ban készül el ugyan, de a Balaton első Rooftop bárja signature koktélokkal, lenyűgöző panorámával ad majd felejthetetlen élményt.

Spa és Wellness

A capite usque ad calcem. Tetőtől talpig. A több mint 1000 2-es Om Spa-ban a kimerült felnőttek megtalálhatják saját ritmusukat, újra harmóniába kerülhetnek a természettel.

Az évszázados magyar szépségkultúra és a szakképzett terapeuták tapasztalata segít minden bőrtípus és bőrprobléma ápolására megoldást nyújtani. A kezeléseket a magyar termálvízre épülő, világszínvonalú és legnemesebb hatóanyagokat tartalmazó Omorovicza termékekkel végzik. Érdekesség, hogy a Four Season Hotel Gresham Palace-on kívül nincs más olyan szálloda, ahol Omorovicza kezelésekkel dolgoznának.

Jobb döntést az énidőről nem is hozhatnánk. Fedezd fel fel a szálloda exkluzív ajánlatait, kattints a luaresort.com oldalra!

Kiemelt kép: Oláh Dániel/unsplash.com