Befejezte pályafutását az olimpiáról covid miatt lemaradt Magyar Márk műkorcsolyázó

Már a világbajnoki szereplést sem vállalta, és befejezte pályafutását.

A magyar sportoló Scsetyinyina Julijával az oldalán nagyszerű teljesítménnyel a hatodik helyen végzett a januári Európa-bajnokságon, az olimpián viszont nem indulhatott el, miután a helyszínre érkezve pozitív lett a vírustesztje. A 31 éves korcsolyázó a kínai fővárosban úgy nyilatkozott, hogy egy élet munkája veszett oda a fertőzés miatt, majd már Budapesten, a Magyar Korcsolyázás Napján az MTI-nek azt mondta, még nem tudta teljesen feldolgozni a történteket, tervei viszont nem változtak az események hatására, azaz a szezon végén visszavonul, de hogy indul-e a márciusi világbajnokságon, akkor még nem tudta megmondani.

Ezzel kapcsolatban Vardanjan Gurgen, a magyar szövetség műkorcsolya szakági sportigazgatója hétfőn az M4 Sport Sporthíradójában elárulta, sokat beszélgettek Magyarral és párjával a vb-szereplés lehetőségéről, ám végül nem vállalták a részvételt. „Márk és a Juli úgy döntöttek, a világbajnokságon nem vesznek részt, így az Európa-bajnokság volt az utolsó szereplésük együtt” – mondta a szakember, aki megerősítette, hogy

Magyar Márkot nagyon megviselték a történtek, mert nagyon sokat dolgozott az olimpiai szereplésért. Scsetyinyina a jövőre vonatkozóan párt keres magának.

A franciaországi Montpellier-ben szerdán kezdődik meg a világbajnokság, melyen a magyar színeket a női mezőnyben Láng Júlia, a férfiaknál Vlasenko Aleksandr, jégtáncban pedig a Ignateva Mariia, Szemko Danijil Leonyidovics kettős képviseli.

Forrás: MTI, kiemelt kép: Getty Images