Hogyan válasszunk kozmetikumot atópiás ekcémára? (x)

Az atópiás ekcéma, vagy más néven atópiás dermatitisz az ekcéma leggyakoribb formája, olyan állapot, amely a bőr viszketését, kiszáradását és megrepedezését okozza.

Gyakrabban jelentkezik gyermekeknél, többnyire az első születésnapjuk előtt alakul ki, de előfordulhat, hogy felnőtteknél is megjelenik. Sajnos általában egy hosszú távú, krónikus állapot, bár egyeseknél optimális kezeléssel jelentősen javulhat, sőt akár az idő előrehaladtával teljesen el is tűnhet. Bár az atópiás ekcéma a test bármely részére kiterjedhet, gyermekeknél leggyakrabban a kezet, a könyök belső oldalát, a térd hátsó részét, valamint az arcot és a fejbőrt érinti, de vajon hogyan válasszunk kozmetikumot, hogy hatékonyan kezelhessük?

Az atópiás ekcéma kezelése

Az atópiás ekcéma megfelelő kezelése segíthet a tünetek enyhítésében, és sok esetben idővel javulhat is a kóros állapot. Jelenleg azonban nincs gyógymód az okok megszüntetésére, és a súlyos ekcéma gyakran jelentős hatással lehet a mindennapi életre, amivel fizikailag és mentálisan is nehéz megbirkózni. Fokozott a bőrfertőzések kockázata is. Számos különböző kezelés alkalmazható a tünetek kezelésére és az ekcéma kúrálására, beleértve az öngondoskodási technikákat, mint például a viszketés csökkentése és a kiváltó okok elkerülése, bőrpuhító szerek, hidratáló kezelések alkalmazása napi rendszerességgel. A lokális kortikoszteroidokat duzzanat, bőrpír és viszketés csökkentésére használják az intenzívebb fellángolások során – fontos, hogy ezek mindig csak rövid ideig, akut gyulladás esetén használhatók. Azt tudnunk kell tehát, hogy az atópiás ekcémában szenvedőknek általában vannak olyan időszakai, amikor a tünetek kevésbé észrevehetők, valamint olyanok, amikor a tünetek súlyosbodnak, ezt a periódust nevezik szaknyelven fellángolásnak. Az atópiás bőr mindenekelőtt a rendkívül erős kiszáradástól és az ezt követő viszketéstől szenved. Ezért fontos a hidratálásról gondoskodni a nyugalmi időszakban is, amely így jelentősen meghosszabbítható. Ha érintett vagy, nézz szét a Notino.hu atópiás ekcéma krém kínálatában, és válassz egy hidratáló krémet vagy kenőcsöt, amely optimálisan gondoskodik a bőr puhításáról és hidratálásáról.

Mivel tudjuk nyugtatni a száraz bőrt?

A Notino.hu szortimentjében fellelhető Bioderma Atoderm Intensive Baume egy nyugtató bőrpuhító balzsam atópiás és nagyon száraz bőrre, a bőr védőrétegének újjáépítésére és az irritáció megelőzésére. A PEA hatóanyag-tartalom jóvoltából a balzsam gyorsan csökkenti az atópiás bőrön a viszketést, nyugtató és tisztító anyagokkal gazdagítva azonnal mérsékli az irritációt, és az egyedülálló LipigeniumTM komplex formulának köszönhetően, amely a felhámban természetes módon jelen lévő biolipidekből áll, helyreállítja az atópiás és nagyon száraz bőr védőrétegét. A bőrpuhító Skin Barrier TherapyTM alkotóelemet is tartalmaz, amely korlátozza a bőr szárazságát súlyosbító tényezőket, vagyis a staphylococcus aureus és az allergén penetráció növekedését, és ennek következtében biológiailag reprodukálja a bőr gátló fehérjék koherenciáját. Ily módon pedig ez a tökéletes szer a nagyon száraz, irritált és atópiás bőr napi ellátásához, illetve kortikoszteroid terápia vagy dermatológiai kezelés kiegészítéseként is alkalmazható. Gyermekek esetében 1 napos kortól kezdődően már felhasználható, a benne lévő biológiai mechanizmusok segítségével egyszerűen újra strukturálja a bőr védőrétegét.